Hyundai investeert flink in i10 productie

Hyundai investeert totaal $677 miljoen in hun fabriek in Turkije om een potentieel succes van hun nieuwe i10 te kunnen realiseren. Wat de productie en werkgelegenheid verhoogd.

De nieuwe generatie i10 was toch wel de hoofdrolspeler van Hyundai op de afgelopen IAA Motor Show in Frankfurt. Waar hij zijn debuut maakten. Er werd uitgepakt met onder andere een beatboxer en breakdancers die acrobatische trucjes deden met voetballen. Ze maakten er letterlijk een hele show van. Ze wilden deze i10 zo in de spotlight zetten omdat ze een grote stap voorwaarts willen gaan maken in het A-segment met deze vernieuwde auto.

Ze hebben dit kleintje, wat niet langer in de kinderschoenen staat, kunnen laten groeien door het op een nieuw platform te zetten. Waardoor ook de binnen- en bagageruimte is toegenomen. De prestaties en handeling worden ook verbeterd, waardoor de auto qua beleving meer richting die van een auto uit het standaard B-segment moet gaat. Ambitieuze plannen voor de Koreaanse autofabrikant die zich vorig jaar in de top 10 van best verkochte auto’s wist te vestigen in ons land en het Verenigd Koninkrijk. En het in de rest van Europa ook steeds beter doet.

En wist je dat: bijna 95% van de verkochte Hyundai’s voor Europa ook op ons continent zijn getekend, ontwikkeld en getest? En meer dan 70% daarvan wordt ook in Europa gebouwd (Tsjechië en Turkije)?

Hyundai Motor Company heeft recent de uitbereiding van hun fabriek in Turkije afgerond, waar een investering van $634 miljoen bij was gemoeid. Waarmee ze de productie kunnen verdubbelen tot wel 200.000 auto’s per jaar. En met nog eens $43 miljoen dollar die nog voor het einde van dit jaar wordt geïnvesteerd biedt dit werk voor 2.700 nieuwe werknemers.  Deze fabriek genaamd HAOS, wat staat voor Hyundai Assan Otomotiv Sanayi, werd in 1997 gebouwd. Toen was hij gebouwd voor een productie van 60.000 auto’s per jaar, waar in 2006 nog eens 40.000 auto’s per jaar bij kwamen en doordat ze de i20 ook daar maken sinds 2010 groeit de fabriek nog sneller. Met nu dus ook de toevoeging van de i10. Die hier in Europa is getekend, ontwikkeld, wordt gebouwd volgens de Europese veiligheidseisen en wensen van de Europese consument.
 
{gallery}galleries/merken/Hyundai/2013-i10{/gallery} 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.