Jaguar concepts bij Harrods

Het Engelse design tijdschrift ‘Wallpaper’ organiseert samen met Jaguar een tentoonstelling in de etalages van Harrods tijdens Milan’s Salone del Mobile.

 

 

 

Milan’s Salone del Mobile is van origine een Spaanse desingbeurs die nu ook wereldwijd gaat. Een aantal designers die de waren achter 12 etalage ramen van het fameuze Harrods hebben ontworpen zijn; Hermès, Alfredo Häberli, Harry Winston, Konstantin Grcic, Isay Weinfeld, Paul Cocksedge, Michael Anastassiades, the late David Collins, Barber Osgerby, Brioni, Naoto Fukasawa, Louis Vuitton, Sam Hecht and Poltrona Frau.

Onder het mom van de kracht van goed design, grote ideeën, creatieve samenwerking en kwaliteit van productie werken de twee bedrijven samen aan deze tentoonstelling. En ja, dat creërt een heel divers publiek en veel publiciteit. Het C-X75 hypercar en Project 7 supercar concept zijn dit jaar al eens eerder aan het Engelse publiek getoond, maar de C-X17 was nog niet eerder in het wild in Engeland te zien. Rondom Harrods,  één van ’s werelds exclusiefste warenhuizen, zijn dagelijks supercars en exclusieve auto’s te vinden, maar of het nou de perfecte gelegenheid is om hier je auto’s te promoten als Jaguar? Bij Exclusieve merken als Bugatti, Pagani, Koenigsegg of Italiaanse autofabrikanten als Ferrari, Lamborhini of Maserati zou de doelgroep die Harrods en dit soort design tentoonstellingen bezoekt beter aansluiten denken wij.

Een merk als Maserati kan het bijvoorbeeld gebruiken als onthulling van hun gelimiteerde Ermenegildo Zegna Quattroporte in Engeland. Ermenegildo Zegna is een modelabel en eveneens Italiaans. Hun modestijl is in het interieur van dit model te zien. En Bugatti zou bijvoorbeeld de samenwerking met modelabel Versace. Maar bij Jaguar is de link buiten de mooie marketing omschrijving ver te zoeken volgens ons.
 

Wie nog niet veel weet over dit concept trio zullen we kort bijspijkeren in een korte samenvatting.

C-X17 Crossover concept 
Jaguar’s eerste sport crossover, waar de meningen zeer sterk over verdeeld zijn. Moet Jaguar wel met een SUV/ crossover als deze komen? Zo kritisch werd er ook geoordeeld toen Porsche met de Cayenne kwam. En dat merk is nog sportiever. De Cayenne heeft echter al wel bewezen dat er heel wat rek in dit segment zit, want deze gaan als warme broodjes over te toonbank. Hij combineert karakter en rijeigenschappen van een elegante sportwagen met toegenomen aanwezigheid, klasse en flexibiliteit.

Met LED-koplampen en grill geïnspireerd op de XJ en zowel de krachtige lijnen, details als ook de platte achterlampen verwijzen naar de sportieve F-TYPE. 

Hoewel hij korter is als bijvoorbeeld de Cayenne, maar wel een langere wielbasis heeft kun je enerzijds zeggen ‘ja de wielen staan meer op de hoeken van de auto’, wat de rijeigenschappen (voornamelijk stabiliteit) verbeterd, maar ‘het verlegt de focus en bied minder sportiviteit’. Wat waarschijnlijk een bewuste keuze is geweest van Jaguar, omdat ze ook het luxe imago duidelijk naar voren willen laten komen. De auto krijgt de laatste technologieën mee zoals Torque Vectoring by braking, wat inhoud dat de auto het remsysteem gebruikt om het koppel van de motor te balanseren tussen de verschillende wielen bij het nemen van een bocht. Waardoor onderstuurd wordt verkleind en de grip toeneemt.

C-X75 concept
Jaguar’s visie van de hypercar van morgen.  Door de combinatie van een krachtige elektromotor met een benzinemotor die samen 850 pk leveren is dit een hybride hypercar concept die in het rijtje van de LaFerrari, Porsche 918 spyder en McLaren P1 past. Hoewel het exterieur helaas wat minder aan de verbeelding over laat. Maar des al niet te min wel een eye-catcher is door zijn slanke en lage postuur.

Project 7
Een one-off Jaguar supercar, die zijn debuut maakten op het jaarlijkse Goodwood Festival of Speed in Engeland. Hij reflecteert het sportwagen DNA van het merk en is geïnspireerd op een schets. Een klein groepje engineers heeft een F-TYPE als basis gepakt en heeft het omgetoverd tot een one-off met de iconische spirit en design van Jaguar D-Type sportwagen uit de jaren ’50.
{gallery}galleries/artikelen/2013/2013-10-7/Jaguar-Concepts-Harrods{/gallery} 

   

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.