Tokyo Motor Show 2013; Honda line-up

We hebben de informatie ontvangen van Honda wat zij op de 43e Tokyo Motor Show zullen presenteren aan hun publiek. Bekijk snel de lijst en zie foto’s van een nieuwe sportieve tweezitter.

 

 

Ook dit jaar is er weer een autobeurs in Tokyo, Japan. Deze vindt plaats vanaf vrijdag avond 22 november en sluit zondag 1 december. Honda is een van de eerste die naar buiten brengt met welke modellen zij aanwezig zullen zijn.


Honda S660 concept

De naam van dit compacte open sportwagentje refereert aan de motorinhoud. Onder de motorkap is namelijk een 660 cc driecilinder te vinden met een maximaal vermogen van 64pk. Een zogeheten K-Car, ook wel Kei car genoemd, dit zijn kleine stadsautotjes die in Japan voordeliger zijn in belastingen en verzekering. Deze compacte stadsautotjes mogen maximaal een 660cc  motor hebben, afmetingen van maximaal 3,4 bij 1,4 meter en een motorvermogen van maximaal 64pk. Ze hoofdgedachten achter deze compacte stadsautotjes is dat ze weinig parkeerruimte innemen en zuinige, “schone” motoren hebben. Doordat ze zo toegespitst zijn op één markt en erg klein zijn is export veelal niet winstgevend. Maar dit concept zou weleens een voorbode kunnen zijn voor een nieuwe Beat. Die van 1991 tot 1996 werd geproduceerd.
 
{gallery}galleries/artikelen/2013/2013-10-24/Honda-S660-concept{/gallery} 

Urban SUV concept 
In Detroit heeft Honda dit studiemodel al onthuld, maar het productiemodel van deze auto maakt nu zijn werelddebuut in Tokyo. Deze auto staat op hetzelfde platform als de Honda Jazz, maar staat hoger op zijn poten en heeft compleet andere looks. Met zijn scherpe lijnen, donkere B- en C-stijl en LED-verlichting gaat deze auto mee in de laatste trends, maar vooruitstrevend vinden wij hem niet. Hopelijk zijn de verschillende aandrijflijnen dat wel, maar hier weten we helaas nog niets over. De productie van deze nieuwe SUV zal plaatsvinden in Honda’s nieuwe Mexicaanse fabriek in Celaya. 
{gallery}galleries/artikelen/2013/2013-10-24/Honda-Urban-concept{/gallery} 

NSX concept
Werkelijk een lust voor het oog om te zien, met zowel scherpe als ronde lijnen, erg modern, maar niet overdreven. Wanneer je er in levende lijven naast staat heb je het idee naast een high-tech supercar te staan, die het best weleens zou kunnen presteren om Honda’s racegenen eer aan te doen. En weleens een moderne reïncarnatie van de oer-NSX kan worden.  Deze auto krijgt naar alle waarschijnlijkheid een V6  met directe injectie, gekoppeld aan Honda’s Sport Hybrid SH-AWD (Super Handling All-Wheel Drive) systeem. Die niet alleen de prestaties ten goede zal doen, maar ook de CO2-emissies zal reduceren.
{gallery}galleries/Shows/2013-Geneve-Motor-Show/Honda/NSX-Concept{/gallery} 

Verder neemt Honda de nieuwe, inmiddels vierde generatie van de N-WGN, mee. Wat ook een K-car is. Er zullen een aantal nieuwe modellen staan zoals de Accord Plug-in Hybrid en de Fit met Earth Dreams Technologie aan boord.
Ook zal Honda’s eerste Formule 1 wagen, de RA271 uit 1964, op de stand staan te blinken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.