Eerste Alfa Romeo 4C staat op kenteken

Na wat voor de eigenaar een eeuwigheid zou moeten lijken is deze week de eerste Alfa Romeo 4C afgeleverd aan een Nederlandse klant. Dit is zelfs één van de vijf eerste 4C’s geproduceerd!

Ter eren van de aflevering van de eerste vijf “Launch Edition” modellen werd er een ceremonie gehouden op het Balocco Test Centre in Vercelli, Italië. De vijf gelukkige eigenaren komen uit Zwitserland, Frankrijk, Duitsland, Italië en Nederland. Deze gelimiteerde oplage voor Europa van 500 supercars luidt de comeback in van Alfa Romeo in de wereld van sportieve coupés met een licht gewicht.

De gasten werden door hoofd Alfa Romeo EMEA, Louis Carlo Vignon, verwelkomd in de voormalige AutoDelta-workshop op Balocco. Hierna gaf Alessandro Maccolini, hoofd design van de Alfa Romeo 4C, een toespraak waarin de geheimen onthuld werden van de ontwikkeling van het nieuwe model. Aansluitend kregen de gasten de mogelijkheid om een indruk te krijgen van het prestatievermogen van de Alfa Romeo 4C op het circuit. Meerdere testcoureurs gingen met de gasten het circuit op waar alle Alfa Romeo’s zijn ontwikkeld, getest en geperfectioneerd. 

De genodigden van deze ceremonie hebben hun aanwezigheid te danken aan hun besluitvaardigheid. Alle vijf hebben ze namelijk de 4C direct besteld toen de orderboeken open gingen tijdens de 83ste autosalon van Genève.

Kopers van de 4C Launch Edition hadden de keuze uit een rode of witte lak. Daarnaast is deze limited edition voorzien van een aerodynamische carbonkit. De sportieve looks komen tot recht met de 240pk sterke 1.7-liter viercilinder. Hopelijk komen er nog genoeg van deze sportieve Alfa naar Nederland om ons straatbeeld op te komen fleuren. De vanaf prijs van € 60.000,- is voor veel mensen echter nog een grote investering voor een sportauto als deze. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.