Corvette Stingray vanaf €124.995,- in NL

Hij is vanaf nu te bestellen en vanaf januari 2014 leverbaar; De nieuwe Chevrolet Corvette Stingray. De eerste coupé versies zijn inmiddels vanuit Amerika op weg naar Amersfoort.

Waarom precies naar Amersfoort? De Chevrolet-dealer Nefkens aldaar is de exclusieve Corvette dealer voor Nederland. Bij Nefkens liggen vanaf vandaag dan ook de orderboeken klaar om gevuld te worden. 

De standaard coupeversie start bij € 124.995,-. Wil je tijdens die ene zomermaand in Nederland met het dak geheel open rijden zul je € 3.000,- extra moeten betalen voor de convertible. De Coupé is vanaf januari leverbaar terwijl de eerste convertibles pas in maart in Amersfoort verwacht worden. 

Vermogen
Het vermogen van de Stingray is vastgesteld op 466 pk en 630 Nm koppel. Dit vermogen komt uit de 6.2-liter LT1 V8 motor. Met deze beul in het vooronder is de nieuwe Corvette de krachtigste standaard Corvette ooit. Vanuit stilstand zou je in 4,2 seconden de 100 km/u aan moeten kunnen tikken, mits je de handgeschakelde versnellingsbak met zeven verzetten goed kan bedwingen. 

Standaard
Voor de Nederlandse markt worden de Corvette’s standaard uitgerust met het Z51 performance pakket en de nieuwste magnetic ride control ophanging. Het Z51 performance pakket bevat onder andere grotere velgen (19″ voor, 20″ achter) verbeterde velgen, vering en een aero pakket. Verder wordt de Chevrolet Corvette Stingray standaard geleverd met een keur aan technologische snufjes met onder andere;
– Active Rev Matching; Anticipeert gangwisselingen en stemt het toerental daarop af voor perfect schakelen
– Active Fuel Management; Bij lichte belasting rijdt de stingray op slechts vier cilinders.
– Drysump oliesysteem; Differentieel en transmissiekoeling
– Drive Mode Selector; Vijf standen en twaalf op de voorkeur van de bestuurder af te stemmen onderdelen
– Launch Control; Beschikbaar in de track-stand voor optimale acceleratie

Digitaal instrumentarium
Het digitaal instrumentarium van de Corvette Stingray biedt de mogelijkheid om 69 individuele velden aan informatie te tonen. Deze informatie kan variëren van een interactieve stopwatch tot informatie met betrekking tot de bandentemperatuur.

De getoonde informatie kan eenvoudig gewijzigd worden door te kiezen tussen één van de drie instelbare standen, Sport, Tour of Track. De tour stand is voor de rustige rijder en legt de nadruk op multimedia en infotainment. De sport stand toont een duidelijke schakelindicator met grote ronde toerenteller. De track stand toont een lineaire toerenteller met schakellichten welke doen denken aan de Corvette Racing modellen. Naast de standaard instellingen kan de getoonde informatie in elk van de drie standen ook aangepast worden naar de voorkeur van de bestuurders zelf.

{gallery}galleries/artikelen/2013/2013-11-05/Chevrolet-Corvette-Stingray/{/gallery} 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.