Derde Bugatti Legend Edition gepresenteerd

In navoling op de Jean-Pierre Wimille en Jean Bugatti edities is er tijdens de Dubai International Motor Show een derde zogenaamde Legend Edition onthuld. Ter eren van Meo Costantini.

Meo Costantini was een goede vriend van Ettore Bugatti, daarnaast was hij ook piloot, coureur en is hij een tijd de sporting manager van Bugatti geweest.

Meo Costantini nam deel aan de Italo- Turkish War in 1911, die zoals de naam het al zegt werd gevochten tussen de Italianen en Turken en werd later bekend in de Eerste Wereld oorlog, omdat hij zich een flying ace mocht noemen (5 a 6 vliegtuigen neerschieten in één gevecht). In 1914 maakte hij een carriëre switch en ging hij autoracen. Hij begon bij de Italiaanse autofabrikant Aquila Italiana, waar hij van 1914 tot 1917 raceten. Vervolgens maakte hij de overstap naar Bugatti waarvoor hij twee keer de beroemde Targa Florio wist te winnen in een Bugatti Type 35. Na zijn racecarriëre werd hij sportin manager bij Bugatti, wat hij bleef doen tot 1935 om tenslotte met pensioen te gaan. Meo Costantini werd maar 52 jaar oud.

Het afgebeelde Veyron Grand Sport Vitesse model is één van de drie Meo Costantini Legend Edition uit de “Les Légendes de Bugatti” serie. Het design van dit model is geïnspireerd op de Bugatti Type 35. Het Targa Florio circuit waarop Meo Costantini twee maal wist te winnen is afgebeeld op de achtervleugel van de Veyron Grand Sport Vitesse en in de bekleding van de deuren is is afgebeeld hoe de motorsport eruit zag in de jaren ’20. Net als de andere Bugatti Legends is ook deze auto op verschillende plaatsen in het interieur en op het exterieur gesigneerd met de verwijzing naar deze speciale serie.

>

De Grand Sport Vitesse “Meo Costantini” maakte gisteren zijn debuut op de Dubai International Motor Show. Daar werdt ook zijn prijskaartje van omgerekend €2,09 miljoen bekend gemaakt, wat helaaas nog zonder belastingen en andere bijkomende kosten is.
{gallery}galleries/merken/Bugatti/Grand-Sport-Vitesse-Meo-Costantini-Legend-Edition{/gallery}

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.