Offroad met je 288 GTO

Het vervolg op de offroad tochten met een Ferrari Enzo en Jaguar XJ220 staat nu eindelijk online. Ook nu worden de gekste capriolen uitgehaald met een exoot. 

Het filmpje van de Jaguar XJ220 eindigde al met een Ferrari 288 GTO. Een niet te missen hint richting een vervolg van deze “serie”. Nu is dan ook eindelijk het vervolg geupload op het youtube kanaal TaxTheRich100

Zoals we al konden verwachten speelt dit keer de Ferrari 288 GTO de hoofdrol. Ontworpen als een homologatie model voor de Group-B rally wagens is de 288 GTO wellicht de eerste auto die offroad gebruikt wordt die zich hier ook een beetje thuis voelt.

Uiteindelijk werd de 288 GTO nooit ingezet tijdens de Group-B competities. Voordat de auto’s ingezet konden worden werd het klassement geschrapt omdat de rally-wagens inmiddels zo snel waren geworden dat het te gevaarlijk werd. In 1986 werd, na de dodelijke crash van Henri Toivonen en Sergio Cresto, de Group-B serie geschrap. Alle 272 stuks van de 288 GTO’s werden voor straatgebruik gebouwd en is tegenwoordig een begeerwaardige klassieker die voor een stevige prijs verkocht wordt. 

Normaal gesproken zouden we dan ook niet geloven dat iemand met zo’n bolide offroad gaat crossen. Echter na het filmpje met de Enzo en de XJ220 kijken we nergens meer op bij deze gekke Britten. En ook aan het einde van dit filmpje krijgen we alvast een blik op de volgende bolide die glibberend en glijdend door de weilanden gaat scheuren. 

Wij hebben inmiddels kunnen identificeren wat er achter die rook verhuld gaat, kun jij dat ook? 

{youtube}UKm-wcxkl5U{/youtube}

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.