Nu al snellere Porsche 918 Spyder

Nog voordat de eerste Porsche 918 Spyder modellen worden geleverd bij de klant heeft Porsche hun nieuwe sportwagen al sneller gemaakt. Nog meer prestaties voor hetzelfde geld.

Het gecombineerde vermogen is gelijk gebleven op 887 pk. Echter door het fine-tunen van onder meer de elektrische aandrijving zijn de acceleratietijden nog meer aangescherpt. Het mooie is ook nog, ondanks de betere prestaties is de CO2 uitstoot zelfs gedaald.

Een 918 Spyder voorzien van het gewichtsbesparend Weissach-pakket sprint nu in 2,6 seconden naar de 100 km/u in plaats van de eerder vermeldde 2,8 seconden. de acceleratietijd naar de 200 km/u wordt met een halve seconde verbeterd en komt daarmee op 7,2 seconden. De sprint naar 300 km/u wordt nu zelfs in minder dan 20 seconden gedaan. Vanuit stilstand tikt de 918 Spyder in 19,9 seconden de 300 km/u aan. Dit is weer 2,1 seconde sneller dan de pre-productieversie.

Wil je puur elektrisch rijden hoef je je alsnog niet te schamen. Zonder hulp van de V8 accelereer je in 6,2 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u, 0,7 seconden sneller dan de pre-productie. Het optionele Weissach pakket snoept hier nog eens 0,1 seconde vanaf. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.