Eventtip; 2013 Essen Motor Show

Vandaag gaan de deuren al weer voor de 46ste keer open in Essen voor de Essen Motor Show. Voor jong tot oud, van klassiekers tot prestigeauto’s en youngtimers.

De 46ste Essen Motor Show biedt van 30 november tot en met 8 december een keur van oldtimers en bijzondere voertuigen, maar een fascinerend onderdeel vormt zeker de tentoonstelling ‘100 jaar Maserati – La Tradizione Italiana Sportiva 1914–2014’. 

‘Essen’ heeft meer dan 250 klassiekers, prestigeauto’s en youngtimers in de hallen van het enorme Messegebouw. In de eerste hal staat al meteen een compressor Bentley uit de dertiger jaren, die om aandacht strijdt met de Mercedes-Benz 300 SL en Porsche 356 of de VW Golf GTI, nu al een cultcar.

De expositie over 100 jaar Maserati (in 2014) laat 12 Maserati racers van hoog kaliber zien. Zoals een 200S, een A6GCS, Tipo 4 CLT en Tipo 8CM, de succesvolle Formule 1 auto Tipo 250F en de legendarische Tipo 61 ‘Birdcage’. 

De show biedt ook een Concours d’ Elégance met het allerbeste wat er op de show te zien valt. Verder zijn er onderdelen voor klassiekers te koop, net als accessoires, lectuur, modelauto’s en kunstvoorwerpen, die met de auto te maken hebben. In totaal zijn er 120 exposanten. De show is elke dag open van 10.00 tot 18.00 uur en op zaterdag en zondag van 09.00 tot 18.00 uur. Een gewone toegangskaart kost 16 euro.
{gallery}galleries/artikelen/2013/2013-11-30/2013-Essen-Motor-Show{/gallery} 

Foto’s:
1 De Maserati Tipo 300 S uit 1955. Met zijn zescilinder lijnmotor haalde hij toen al 300 km/u.
Foto Rainer Schimm

2 Een motorfiets uit de VS van designer Rafik Kaissi uit Austin, Texas. De Libanees houdt van bijzondere en in elk geval opvallende tweewielers.

3 Een eigenbouw van Paul Bacon uit Leicester. Hij kocht een BMW Z3 uit 1998 en maakte er een customcar van. Alleen het chassis en de techniek bleven onaangetast. De 2.8 liter motor met 192 pk is omgeven door een carrosserie van glasfiber.

Voor meer informatie, zoals bijvoorbeeld het adres gaat u naar: www.essen-motorshow.de 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.