Bijna alle Veyrons zijn verkocht

Het heeft heel wat jaren, en vrijwel evenveel special editions gekost maar het is Bugatti gelukt dan toch eindelijk de 400ste Veyron af te leveren. Hiermee is het bedrijf bijna door de gehele oplage.

Na een jarenlang onderzoekstraject is men in 2005 eindelijk begonnen met de verkoop van de Bugatti Veyron. In acht jaar tijd heeft het Franse merk 400 van de minimaal 1 miljoen euro’s kostende auto weten te verkopen. Dit aantal is onderverdeeld in 300 exemplaren van de 1.001 pk sterke coupé en 1.200 pk sterke Super Sport. De overige 100 zijn de Bugatti Veyron roadster modellen. Nu rest het merk alleen nog om de laatste 50 roadsters te verkopen. Als ze hier net zo snel over doen als de overige 400 zullen deze eind volgend jaar allemaal verkocht zijn.

De 400ste Veyron is de laatste in rij van de Vitesse Jean-Pierre Wimille reeks. Één van de zes Legend modellen. Exclusief belastingen kost dit model al € 2,13 miljoen. De “Les Légendes de Bugatti” special editions zijn allen gebaseerd op de Grand Sport Vitesse. Met 1.200 pk in zijn roadster zal de Arabische eigenaar volop kunnen genieten als zijn Bugatti nummer 400 afgeleverd wordt in het Midden-Oosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.