Saab bouwt weer auto’s

Goed nieuws voor Saab-fanaten en toekomstige klanten, want er rollen weer Saab’s van de band in het Zweedse Trolhättan sinds gisteren.

Na een hoop overnamegeruchten, touwgetrek tussen voormalig eigenaar Spyker en General Motors kocht een Chinees-Japans consortium Saab vorig jaar. 

Het bleef lang stil vanaf de andere kant van de wereld en ook dit nieuws komt niet direct uit China of Japan, maar van National Electric Vehicle Sweden (NEVS). Zij weten ons ook te vertellen dat er voorlopig enkel benzinewagens gebouwd zullen worden in Trolhättan, die gebouwd worden op basis van van het overjarige 9-3 Aero model. Wat in 2011 zijn laatste update kreeg, maar dit was voornamelijk een optisch verjongingskuur. En voorlopig worden ze ook enkel aan Zweedse en Chinese klanten verkocht als “Limeted Edition” met alles er op en er aan. Standaard met een handgeschakelde zesbak, maar ook als automaat te bestellen. De kleurkeuze is niet reuze, want de Chinezen en Zweden zullen het moeten doen met de standaard Jet Black Metallic kleur, en optionele Diamond Silver Metallic lak. Maar zal enkel een kwestie van tijd zijn voordat andere markten ook weer bediend zullen worden.

Schokkende toekomst
Voor sommigen onder u zal het onverwachts klinken, voor anderen klinkt het als groene muziek in de oren. Saab gaat een merk worden dat zich voornamelijk op elektrische auto’s gaat richten. Al in 2014 zal NEVS hun eerste elektrische auto introduceren op de Chinese markt, wat volgens hen de meest progressieve markt is voor elektrische auto’s. NEVS wil hiermee voortbouwen op SAAB’s nalantenschap; het innovatieve, kwalitatief degelijk ontwerp, progressieve design en hun focus op veiligheid. Waar NEVS nu milieubewustheid aan toe wil voegen.

“NEVS journey has just begun. The fun to drive is back with the Saab 9-3 Aero Sedan. An exciting future awaits. “ – NEVS  

{gallery}galleries/artikelen/2013/2013-12-10/NEVS-Pre-Series{/gallery}

Voor de nieuwe website van SAAB kun je hier een kijkje nemen.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.