KIA komt met sportwagen concept naar Detroit

De Koreaanse autofabrikant komt met een sportwagen concept genaamd GT4 Stinger naar de Amerikaanse auto hoofdstad. Het merk heeft heel wat sportiefs in petto.

Begin 2013 liet KIA ons al kennis maken met de GT variant van hun Cee’d met daarin dezelfde motor als de Veloster Turbo. Een 1.6 GDI (en nee de D staat niet voor Diesel) turbomotor, waar ze 204 pk en 265 Nm aan koppel uit persen. En op de 2013 IAA van Frankfurt stond ook al een gewaagd nieuw concept van KIA. Die wel iets weg had van de Renault Twin’Run concept. Wat zeker een compliment is, want de concepten van het Renault designteam – onder leiding van Laurens Ten Acker – vertalen zich de laatste jaren in successen op de weg.

KIA wil haar imago jonger en sportiever maken op deze manier en hun doelgroep nog verder verbreden.

Over het GT4 Stinger concept
De GT4 Stinger concept heeft achterwielaandrijving en krijgt zijn aandrijving door een 315 pk sterke motor. Opvallend aan het design zijn de verticale LED koplampen en grote ventilatieopeningen die voor koeling moeten zorgen voor de remmen die verstopt zitten achter de 20 inch grote wielen.

In de GT4 Stinger is ruimte voor vier inzittenden, 2+2, dus geen 4 volwaardige zitplaatsen. Onder de motorkap ligt een 315 pk sterke 2.0 T-GDi viercilindermotor.

De GT4 Stinger zal 13 januari aanstaande zijn debuut maken op de Detroit Motor Show in de VS.

  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.