Detroit Auto Show; Porsche 911 Targa

Deze week vindt de wereldpremière van een moderne klassieker plaats. De nieuwe 911 Targa met stijlelementen van het model uit 1965, maar dan met een moderne interpretatie.

Sommige zien Porsche als de ultieme uitmelker van één enkel model. Sinds 1964 rolt de platgedrukte kever onder de naam 911 al van de band en in de laatste versie is de eerste nog steeds te herkennen. Maar wanneer je het vanaf een andere kant bekijkt: depopulariteit, productie aantallen en sterke merknaam, dan snap je waarom ze dit model nog steeds blijven maken. De Porsche 911 is de best verkochte sportwagen ooit en weet met hun nieuwe modellen elke keer weer nieuwe klanten te bereiken.

Het is niet nieuw om stijlkenmerken van populaire voorgaande modellen bijna 1 op 1 over te nemen op een nieuw model. En soms worden er zelfs gelimiteerde Limited Editions aan gewijd. Zoals Porsche dat zelf ook deed met de 911 Sport Classic in 2010. Als basis diende de 997 Carrera S MkII die aan de buitenkant van alle kanten werd voorzien van nieuwe onderdelen met de look van nostalgische onderdelen uit de jaren 70′. Van deze versie werden er 250 stuk gemaakt.

En vorig jaar toen Porsche zijn 50e verjaardag vierden werd de nieuwe 911 Carrera S voorzien van een hoop onderdelen die verwijzen naar het eerste model van de 911 coupé. Van deze 50th anniversary 911 worden er 1963 geproduceerd, wat uiteraard verwijst naar het eerste jaar dat de 911 uit de fabriek rolden.

De nieuwe Targa
Net als de originele 911 Targa heeft ook het nieuwe model de kenmerkende brede beugel op de plek van de B-stijl, een beweegbaar dakpaneel boven de voorstoelen en een om de hoeken doorlopende achterruit, waarbij de C-stijlen ontbreken. Echter heeft de technologie in al die jaren niet stil gestaan en hoef je niet langer zelf het dak te verwijderen, maar doet de elektronica. Door middel van de spreekwoordelijke druk op de knop verdwijnt het dak geheel automatisch achter de achterstoelen.

“Deze kenmerken maken de nieuwe Porsche 911 Targa tot een hoogwaardige en innovatieve reïncarnatie van de klassieker uit 1965.”

De verwijzingen naar de eerste generatie Targa houden daar al op echter, want de rest van zijn techniek deelt hij met de moderne 911 Carrera 4 Cabriolet. Waar deze tot de voorruit qua techniek en carrosserie nagenoeg hetzelfde zijn. De Targa heeft namelijk standaard vierwielaandrijving, waardoor de achterkant net als zijn andere vierwielaangedreven broertjes breder is aan de achterkant.

De Targa is vanaf 10 mei leverbaar in twee varianten; de 911 Targa 4 met een 3,4-liter zescilinder boxermotor met een vermogen van 257 kW/ 350 pk (4,7 seconden van 0-100 km/h) en de 911 Targa 4S met een 3,8-liter zescilinder boxermotor, die 294 kW/ 400 pk heeft. De topversie met PDK-transmissie en Sport Chrono pakket sprint in 4,4 seconden van 0 naar 100 km/h. CO2-emissies zijn bij deze auto niet echt interessant, maar ze voldoen uiteraard wel aan de Euro-6 norm. De prijzen beginnen bij €132.000 (met PDK-versnellingsbak) en voor de topuitvoering (met handbak) betaal je €159.000.
{gallery}galleries/merken/Porsche/2014-911-Targa{/gallery}     

De Porsche 911 Targa op de Detroit Auto Show
{gallery}galleries/Shows/2014-Detroit-Auto-Show/Porsche-911-Targa{/gallery}

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.