Speciale Mini om Dakar overwinning te vieren

Misschien wel de grootste uitputtingsslag op het gebied van autosport is de Rally Daker. Mini heeft in 2014 voor het derde jaar op rij de overwinning in de wacht gesleept.

Joan “Nani” Roma sleepte afgelopen zaterdag de overwinning van de Rally Dakar 2014 mijn zijn Mini Countryman. De tweede plaats was voor Mini rijder Stéphane Peterhansel en de derde positie was voor Nasser Al-Attiyah en zijn Mini. 

Voor Mini heeft deze overwinning nog iets extra’s. Niet alleen is het natuurlijk bijzonder dat jouw auto’s het podium compleet bezetten (ook al reden er 11 Mini’s mee) maar de Britten hebben hiermee ook eindelijk hun overwinning uit 1966 goedgemaakt.

In 1966 reed het fabrieksteam van Mini mee in de Rally van Monte Carlo en ook toen al namen de Mini rijders het podium over. Echter na deze overwinning werden de Mini’s gediskwalificeerd omdat deze volgens de organisatie met niet gehomoleerde koplampen reden. 

De overwinning van de Dakar wordt door Mini Nederland gevierd met een speciaal actiemodel, de rijk uitgeruste Mini Countrman Champ Edition. De basis voor de Champ Edition is de Mini Countryman Business uitvoering. Dit model wordt aangevuld met state of the art MINI Wired, 17 inch velgen in sportief mat antraciet, zilver of zwart. Bi-Xenon koplampen in een zwarte behuizing, automatische airconditioning en een achterspoiler maken het actiemodel compleet. 

Het voordeel voor de klant loopt daarbij op tot ruim € 2.900,-. De uiterst complete Mini One Countryman Champ Edition is leverbaar vanaf € 27.995,-

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.