Alfa Romeo 4C coupé krijgt mooie koplampen

Toen de Alfa Romeo 4C in de geruchtenmolen terecht kwam slaakte vrijwel alle autoliefhebbers ter wereld een kreet van vreugde. Alles leek perfect, op één punt sloegen de Italianen de plank echter flink mis. 

Die koplampen! Alfa Romeo heeft het voor elkaar gekregen om bijna geen wijzigingen door te voeren in het stadium tussen concept en productiemodel. Echter hebben hier wel de bijzondere, en meer op design dan functionaliteit toegespitste, koplampen plaats moeten maken voor de “rare” koplampen die momenteel in elke 4C gemonteerd worden. Waar de rest van het voertuig vrijwel geheel bestaat uit vloeiende lijnen onderbreken de rare “insecten” koplampen het gehele design van de 4C.

Alfa Romeo heeft zich deze kritiek schijnbaar ook aangetrokken en de haters van deze “designfout” zullen dan ook tevreden de onthulling van de 4C Spider bekeken. De Spider heeft namelijk meer conventioneel vormgegeven koplampen gemonteerd gekregen die de vormen van de auto niet meer onderbreken. 

Inmiddels is naar buiten gelekt dat Alfa Romeo na het opstarten van de productie van de Spider deze koplampen ook als optie beschikbaar wil maken op de Coupé. Het is nog niet bekend gemaakt of kopers voor deze andere set koplampen ook extra dient te betalen of dat deze ter vervanging van de “insecten” koplampen geplaatst kunnen worden. Op de Spider worden alleen de koplampen beschikbaar welke het merk getoond heeft op het conceptmodel. 

Mocht je zelf een Alfa Romeo 4C Coupé gaat kopen welke koplampen zullen er dan gemonteerd worden?
 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.