Moet de BBC Clarkson ontslaan?

De wereld was even te klein vandaag. De Britse relkrant The Mirror zou een opname in handen hebben gekregen waarop Jeremy het woord nigger zegt. Althans, dat hoort een deel van de mensheid.

Tijdens de opnames gaat Jeremy Clarckson kiezen tussen de Subaru BRZ en de Toyota GT86. Hij doet dit met het bij ons bekende iene-miene-mutte. In het engels gaat dit riedeltje als volgt;

 

 

“Eeny, meeny, miny, moe.
Catch a tiger by his toe.
If he hollers, let him go,
Eeny, meeny miny, moe.”

Vroeger, toen het nog geaccepteerd werd, werd het woord tiger vervangen voor het woord nigger. Volgens medewerkers van The Mirror gebruikte Jeremy deze variant tijdens de opnames. 

Om er zeker van te zijn claimed The Mirror dat ze audiospecialisten hebben ingehuurd om te luisteren wat Clarckson precies zegt. Ook deze specialisten beweren dat Jeremy daadwerkelijk “the n-word” gebruikt. Over de hele wereld komen er nu geluiden van mensen die beweren dat de BBC Jeremy Clarckson dient te ontslaan. 

Jeremy zelf heeft zich inmiddels ook uitgelaten over deze hele situatie en heeft toegegeven dat er vroeger een verkeerd woord gebruikt werd in dit riedeltje. Hij heeft tijdens de opnames geprobeerd dit woord te vermijden door er gemompel van te maken echter heeft hij zelf tijdens het terugluisteren al geconstateerd dat het erop leek dat hij daadwerkelijk het woord in de mond nam. 

Bekijk hier onder het stukje waar alles om draait en Jeremy zijn reactie. Bepaal dan zelf maar of je het gemompel serieus erg genoeg vind om Jeremy te ontslaan of niet.

Het filmpje waar alle commotie door is ontstaan:

{youtube}nlQjdUWqBLE{/youtube}

 Clarckson zijn reactie:

this is my statement. on Twitpic

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.