Nederland viert 80 jaar Traction Avant

Nederland viert tijdens het aankomende hemelvaartweekend het 80-jarig jubileum van de Citroën Avant. De Traction Avant Club Nederland viert eveneens haar 50-jarig jubileum. Tijd voor een feestje!

Op 29 mei, Hemelvaartsdag, zullen zo’n 170 Traction Avants vanuit alle delen van Nederland richting het Gelderse Epe rijden. Aldaar verzamelen ze op de parkpeerplaats van het Golden Tulip Hotel waarvandaan een toeristische rondrit over de Veluwe zal starten op 30 mei. 

De zaterdag zal in het teken staan van een grote manifestatie op het parkeerterrein van het hotel in Epe. Tussen 14:00 en 16:00 zullen tijdens dit evenement zo’n 25 Traction Avants voorgesteld worden aan het publiek. 

Zondag zal het evenement afgesloten worden met een Grand Defilé in de binnenstad van Zwolle. Een stoet van zo’n 150 Traction Avants zal door de binnenstad van Zwolle rijden wat het einde inluid van dit grootse feest. 

De Traction Avant werd van 1934 tot 1957 geproduceerd en is in totaal 760.000 keer van de lopende band gerold. Traction Avant is Frans voor voorwiel aangedreven, iets wat de auto dan ook was. De Traction Avant is uitgerust met een gelaste Monocoque, iets wat in die tijd nog uniek was en vol argwaan bekeken werd. 

Inmiddels is deze manier bij het produceren van auto’s goed ingeburgerd. Wil je zo’n grote verzameling aan Traction Avants van dichtbij bekijken dan zul je over twee weken af moeten reizen naar Epe/Zwolle.{gallery}galleries/artikelen/2014/2014-05-18/citroen-traction-avant-80-years/{/gallery}

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.