Tesla presteert recordbrekend goed

Tesla weet in het eerste kwartaal van 2014 zowel een record in afzet, verkochte aantal auto’s en in omzet te behalen ten opzichte van vorig jaar. En ze investeren ook nog eens flink in innovaties.

Tesla model S’en zijn booming! heeft een uitmuntend eerste kwartaal van 2014 achter de rug met een recordaantal Model S’en gebouwd én afgezet: 7.535 exemplaren voor de eerste drie maanden van dit jaar, waarvan er 6.457 daadwerkelijk geleverd zijn aan klanten. Beide cijfers waren nog niet eerder zo hoog.

Positief dus, maar die stemming wordt enigszins gedrukt door de winstcijfers. In Q1 2013 boekte Tesla 555 miljoen dollar omzet, waarvan 11,3 miljoen winst was. Dit jaar steeg de omzet van naar 620 miljoen dollar, maar de winst verdween. Er werd zelfs een verlies van 49.8 miljoen dollar geleden.

Investeringen
De reden waarom Tesla de rode cijfers in dook qua winst was door de zware investeringen die ze gedaan hebben en nog gaan doen. De Amerikaanse autofabrikant wil tegen het einde van dit jaar gestart zijn met de bouw van een nieuwe fabriek en ze willen tegen die tijd ook de eerste prototypes van de Audi Q8 tegenhanger, de Model X, op de weg hebben. Die SUV moet zo snel mogelijk op de markt komen om meer nieuwe klanten aan te trekken, voordat de concurrentie er mee weg is. Want ook van de concurrentie staan vast en zeker nieuwe elektrische SUV’s op stapel.

Marktpositie
Tesla is al heer en meester in het elektrische premium segment met hun succesvolle Model S, maar om door te blijven groeien moet het dealer- en servicenetwerk ook meegroeien. De top van Tesla wil deze netwerken daarom dit jaar nog met 75% zien groeien. Een ambitieus plan, waar heel wat geld maar ook organisatie bij komt kijken! Een minder sensationeel getal is het aantal nieuwe snellaadstations dat Tesla in gebruik wil gaan nemen. Ze streven er naar om dit jaar wereldwijd 200 nieuwe snellaadstations te installeren. Wat natuurlijk maar een druppel op een gloeiende plaat is. Want er is wereldwijd véél meer vraag naar laadstations.

Bron: Autowereld  

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.