De 10 meest spectaculaire wegen van de wereld

Veel mensen die hun autorijbewijs bezitten zullen nooit van de regelrechte snelwegen afwijken. Voor de echte liefhebbers, zoals hier allemaal wel aanwezig, zijn er echter enkele wegen in de wereld waarvan er minimaal één bereden moet worden.

Karakoram Snelweg, Pakistan
Dwars door het Karakoram gebergte tussen China en Pakistan loopt een snelweg die beide landen met elkaar verbindt en tot hoogtes van bijna 5000 meter gaat. De weg loopt over wat vroeger onderdeel was van de klassieke zijderoute en is nog steeds belangrijk voor de handel.

Bron foto: http://www.pakwheels.com 

Bergweg Machu Pichu, Peru
De bezoekers van de oude Inca stad Macchu Pichu wordt aangeraden de tocht te voet door de Andes te maken, maar de weg met de auto biedt ook spectaculaire uitzichten met als hoogtepunt de zich omhoog kronkelende weg vanuit het dorpje Ollantaytambo.

Cabot Trail, Canada
In het Noorden van de Canadese provincie Nova Scotia gaan de bijna 300 kilometer van de Cabot Trail langs de ronding van Cape Breton en volgt het de kronkelingen en hoogteverschillen van de kustlijn nauwgezet.

Millau Brug, Frankrijk
De hoogste brug ter wereld gaat voor 2,5 kilometer enkele honderden meters boven de rivier Tam langs om het stadje Millau in Zuid Frankrijk te ontsluiten.

Bron foto: http://www.zoover.nl

Stelvio Bergpas, Italië
Met zijn 48 haarspeldbochten in 27 kilometer een geliefd onderdeel van de Ronde van Italië en ook een favoriet van het Britse autoprogramma Top Gear. Let wel op: tijdens de winter en de vroege lente kan de bergpas afgesloten zijn wegens sneeuwval.

Glenwood Canyon, Verenigde Staten
In de Amerikaanse staat Colorado loopt de Glenwood Canyon parallel aan de meer bekende Grand Canyon. De interstate 70 die erdoorheen loopt is voor een groot deel aan beide kanten ingebouwd door hoge kliffen.

Bergwegen Snowdonia, Wales
De rustieke wegen van Snowdonia in het Noorden van Wales zijn met muurtjes afgezet en één auto breed wat vooral in de meer bergachtige gebieden leuk is want de wegen zijn geen van allen eenrichtingsverkeer.

Chapman’s Peak Drive, Zuid-Afrika
Met zijn 9 kilometer langs de oceaan biedt ‘Chappies’, zoals de liefhebbers de weg liefkozend noemen, een nieuwe prachtig uitzicht na elk van de 114 bochten. Chapman’s Peak Drive is een tolweg en gelukkig de toegangsprijs meer dan waard.

Bron foto: http://blogs.ubc.ca 

Seven Mile Bridge, Verenigde Staten
De tien kilometer lange Seven Mile Bridge is onderdeel van de Overseas Highway die het vasteland van Florida verbind met de eilanden van de Florida Keys in het zuiden van de staat.

Gotthard Bergpas, Zwitserland
Nu de Gotthardtunnel Italië en Zwitserland met elkaar verbind is de oude Gotthardpas in onbruik geraakt. Jammer, want de spectaculaire kronkelingen die deze route langzamer maken zijn ook veel mooier en veel leuker.

Bron Foto: http://inspired-tour.blogspot.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.