Nieuwe elektrische sportwagen; Carice Mk1

Nederland is weer een merk rijker dat zich richt op de markt voor de echte liefhebbers. Lichtgewicht auto’s gericht op de rijervaring in plaats van vermogen en topsnelheid. 

Maak kennis met de Carice Mk1. Een elektrisch aangedreven sportauto die slechts 350 kg weegt en zijn design leent van de Porsche Speedster. De eerste auto’s zijn al op de weg te bewonderen en hebben alle tests glansrijk doorstaan. Dit weekend zal hij voor het eerst aan het publiek getoond worden tijdens de Concours d’élegance op paleis Het Loo. 

Richard Holleman, oprichter van Carice B.V., verbaasde zich dat er nog geen lichtgewicht elektrische sportwagens bestonden en is deze daardoor zelf gaan ontwerpen. 

Hoofdbestanddeel van de Carice Mk1 is het gewicht. Minder gewicht is meer lol en dus is het totaalgewicht van de Carice maar 350 kilogram. Het lagere gewicht zorgt voor een verbeterd weggedrag en minder energieverbruik. Dat laatste is een belangrijk gegeven voor een volledig elektrische sportwagen. 

Elke Carice wordt in Nederland ontworpen en gebouwd naar de specifieke wensen van de koper. Iedere Carice is uniek tot op de prestaties. Kopers kunnen er voor kiezen of ze een bepaalde topsnelheid hebben of juist een verbeterde actieradius. 

Vanaf 21 juni gaat de Carice Mk1 in de verkoop, op de dag dat hij onthuld wordt bij paleis Het Loo. Vanaf € 22.000,- exclusief btw kun je met de lichtste variant zo’n 50 kilometer elektrisch plezier beleven. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.