Ferrari wint 4e ‘Best Performance Engine’ award

Voor het vierde jaar op rij is Ferrari onderscheiden met ‘Best Performance Engine’ en ‘Above 4-litre Engine’. Maar deze atmosferische V8’s verdwijnen in de toekomst bij Ferrari.

 

 

En de winnaar is… de atmosferische 4.5-liter V8-motor uit de 458 italia, 458 Spider en – in zijn sterkste vorm – de 458 Speciale. De naam Speciale zegt het al, Ferrari bereikte zijn hoogtepunt qua ontwikkeling met deze V8 van de 458 Speciale. Waarin de ongeblazen 4.5-liter 605 pk bij 9.000 tpm. genereert.  

“Dit is een fantastisch resultaat voor iedereen bij Ferrari en het onderstreept onze toewijding in het door ontwikkelen van onze motoren. De 4.5-liter in de nieuwe 458 Speciale heeft met 135 pk per liter het hoogste specifieke vermogen ooit gerealiseerd voor een atmosferische motor bedoeld voor gebruik in straatauto’s. Daarnaast is hij nog zuiniger geworden, zonder daarbij de messcherpe prestaties die onze klanten van ons verwachten in negatief opzicht te beïnvloeden,” aldus Vittorio Dini, de baas van Ferrari’s Powertrain-divisie. 

De V8 won beide onderscheidingen al tweemaal op rij, in 2011 en 2012, terwijl de eveneens atmosferische 740 pk sterke 6.262cc V12 uit de veelvuldig geprezen F12berlinetta dezelfde titels in 2013 op zijn palmares kon bijschrijven.

Emissieplannen Ferrari
Helaas gaat de atmosferische V8-motor verdwijnen bij Ferrari, want deze past niet meer binnen de efficiëntere toekomstplannen van het Italiaanse sportwagen merk. Voor de autofanaat die op de hoogte is van het laatste autonieuws is het geen nieuwtje meer, maar was het enkel de vraag wanneer de kogel door de kerk zou worden geschoten. De Europarlementariërs in Brussel stellen namelijk steeds hogere eisen aan autofabrikanten, waardoor ook Ferrari verplicht is om hun emissie eisen terug te dringen. Ferrari is weleens waar onderdeel van Fiat Chrysler Automobiles, zij worden wel als een onafhankelijke autofabrikant als het aankomt op het voldoen aan de strenge CO2-emissies.  

Met de Ferrari California T heeft Ferrari al hun eerste stap gezet en zelfs de LaFerrari gaat al met de trend mee om aan het milieu te denken, door zijn hybride systeem. Dini wist onze bron ook te vertellen dat toekomstige V12’s net als de LaFerrari op hybride systemen kunnen rekenen, om zo brandstof en emissies naar beneden te brengen. En in de Formule 1 rijdt Ferrari zelfs al met een geblazen (700pk) V6 motor, dus wie weet zien we de V6 ook wederkeren bij Ferrari? De tijd zal het leren.

Dini legde ook uit dat de CO2 emissies van Ferrari sinds 2007 al met 40 procent zijn gedaald. Want in dat jaar waren deze 435 g/km en momenteel zijn deze gemiddeld 270 g/km. In 2021 wil Ferrari hun Co-2 emissies nog eens met 20 procent hebben verlaagt. Wat zo’n 3 procent per jaar is.
{gallery}galleries/artikelen/2014/2014-06-26/Ferrari-Engine-of-the-year-award-2014{/gallery}

Bron: Automotive News Europe              

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.