Samenwerking Daimler en Renault-Nissan in Mexico

De autoconcerns Daimler en Renault-Nissan gaan gezamelijk een nieuwe fabriek bouwen in Mexico. Waar ze van plan zijn om honderdduizende auto’s te gaan produceren.

 

 

Gezamenlijk inkopen, de kosten delen en invoertarieven naar dat continent vermijden zijn enkele voorname redenen om samen circa 1 miljard euro te reserveren voor de bouw van een nieuwe fabriek in Mexico.

Voor wie liever een samenvatting van dit artikel ziet, kan direct de onderstaande video bekijken. Waar de plannen in 2 minuut 15 worden toegelicht.

Het is de bedoeling dat er vanaf 2017 auto’s van Mercedes-Benz (eigendom van Daimler) en wagens van Infiniti, het luxe merk van Nissan, in de nieuwe fabriek worden geproduceerd. De fabriek komt in de plaats Aguascalientes te staan, waar Nissan al een fabriek heeft staan. Als de fabriek na een paar jaar voluit draait biedt ze plaats aan 5700 werknemers en rollen er jaarlijks naar verwachting zo’n 300.000, vooral compacte, auto’s van de band. Die echter wel geheel verschillend zullen zijn per merk qua product, design en specificaties. Infiniti heeft momenteel naast de driedeurs Q60 coupé en Q60 convertible nog geen compacte modellen, wat de nodige nieuwsgierigheid opwekt naar wat het merk qua compacte modellen in petto heeft.

Door auto’s in Mexico te produceren vermijden de fabrikanten de invoertarieven die ze wel zouden moeten betalen als ze auto’s vanuit Europa of Azië naar de VS zouden importeren.

Totstandkoming samenwerking
In april 2010 kwam deze Frans – Japans – Duitse samenwerking tot stand met drie pijler projecten, voornamelijk gericht op Europa. Sindsdien is hun gezamenlijke portfolio uitgegroeid tot 12 projecten, inclusief grote initiatieven van Amerika tot Japan.

Vorige week nog startte Infiniti en Daimler de productie van viercilinder benzinemotoren in Decherd, Tennessee, Amerika. Met een jaarlijkse productie van 250.000 motoren, produceert de fabriek in Decherd motoren voor de Mercedes-Benz C-klasse en de Infiniti Q50.

Later dit jaar begint de nieuwe joint-venture met de verkopen van the next-generation Smard en Twingo stadsautotjes, ontwikkeld op een gedeeld platform. De Twingo en vierzits Smart zullen worden geproduceerd in Renault’s Sloveense fabriek in Novo Mesto. Terwijl de tweezits Smart in Hambach, Frankrijk zal worden geproduceerd.  

{youtube}9H-RK3OK1TU{/youtube} 

Bron: www.automotiveworld.com

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.