Land Rover Discovery Sport krijgt derde zitrij

Voorafgaand aan officiële onthulling toont Land Rover al wat hints naar de definitieve vorm van de Discovery Sport in de vorm van een gecamoufleerd model.

Land Rover schuift het niet onder stoelen of banken dat het SUV Sport segment boven verwachting veel potentie heeft. Waar het een aantal jaar geleden nog een niche markt was voor Land Rover, verkochten andere autofabrikanten als Porsche en BMW vrolijk hun premium SUV sportmodellen door. Ook Audi zag er wel brood in en breidde de sportievere SUV’s uit onder de ‘SQ’ naamgeving. Maar Land Rover is al jaren niet meer de Britse geiten wollen sokken autofabrikant die enkel degelijke terreinwagens maakt die steeds comfortabeler werden. Nee flexibiliteit en multifunctionaliteit omschrijven het merk beter tegenwoordig.

Deze Discovery Sport komt naast de huidige Discovery in het Land Rover modellengamma, maar ze willen ook de klanten van de Discovery Sport zoveel mogelijk praktische flexibiliteit meegeven. Want waarom een sportief model op de markt zetten waarbij je compromis zou moeten maken als je de ruimte hebt om deze compromis weg te strepen?

De laatste prototypes met het nieuwe camouflage-design verlaten de Jaguar Land Rover fabriek in Halewood, waar de Discovery Sport zal worden gebouwd, voor de laatste test- en ontwikkelingsprogramma’s op verschillende continenten.

Deze wrap toont een beeld waarbij het lijkt alsof de buitenste laag van de carrosserie is ‘afgepeld’, waarmee de camouflage onthult dat de Discovery de optie zal krijgen van een derde zitrij met twee stoelen. Hiermee wordt zijn veelzijdigheid en aantrekkelijkheid als compacte gezins-SUV vergroot.

“Zoals men van een Discovery verwacht, zal de veelzijdige Discovery Sport de optie krijgen van een 5+2-zits interieurconfiguratie, met een royale bagageruimte en variabele interieurconfiguratie, maar met compactere afmetingen dan traditionele 5-zits SUV’s”, verklaart Gerry McGovern, Design Director & Chief Creative Officer van Land Rover.
{gallery}galleries/artikelen/2014/2014-07-31/Land-Rover-Discovery-Sport-camo{/gallery}

{youtube}pT2xc1nzPos{/youtube}
Bron video: TestDriven 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.