Opvolger Bugatti Veyron wordt te snel

De opvolger van de iconische Bugatti Veyron wordt snel, nog sneller dan de Veyron zelf en volgens medewerkers van Bugatti wordt hij te snel. Te snel om ooit in de praktijk zijn topsnelheid te kunnen behalen. 

Dat is althans wat er bekend is gemaakt tegenover het Britse Autocar. Volgens computersimulaties zal het nieuwe Bugatti model, dat in 2016 verkocht zou gaan worden, een topsnelheid van 460 km/u moeten kunnen behalen. 

De topsnelheid van ruim 430 km/u was al lastig om te bewijzen omdat het merk tegen de limitaties van de banden aan liep. Om de gebruikte banden nog verder te moeten pushen naar 460 km/u wordt een nog grotere opgave. Als de banden niet worden doorontwikkeld kunnen de banden voor het behalen van deze grote topsnelheid al uit elkaar vallen. 

De opvolger van de Veyron zal een doorontwikkeling zijn en zal op een zelfde wijze gebouwd worden rondom een carbon monocoque met plaats voor twee personen die zich in een zee van luxe bevinden. Achter de twee zitplaatsen zal een doorontwikkeling van de huidige W16 geplaatst worden. Waar men in 2005 nog 1.001 pk uit dit blok geperst kregen verwacht men in 2016 eerder in de buurt van 1.500 pk te komen. 

Net als veel nieuwe hypercars zal de nieuwe Bugatti ook een hybride aandrijflijn krijgen. Al dit vermogen zal net als bij de Veyron op alle vier de wielen losgelaten worden via een automaat met zeven versnellingen. 

De gelimiteerde productie van de Bugatti Veyron komt bijna ten einde, er zijn nog maar 15 Veyron’s nieuw te kopen. Ook de opvolger van de Bugatti Veyron zal in een gelimiteerd aantal te koop zijn. Naar verwachting zal dit ook rond de 450 stuks zijn. Tijd zal ons leren of ze met de opvolger van de Veyron net zo’n moeite hebben om al deze aantallen te verkopen als met de Veyron zelf. 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.