Mercedes komt met BMW X6 rivaal

Sinds 2008 staat BWM al alleen aan het roer van het SUV Coupé niche, maar daar gaat waarschijnlijk verandering in komen als het aan Mercedes-Benz ligt.

 

 

Het concept model, wat begin dit jaar getoond werd, kreeg de naam Mercedes-Benz Concept Coupé SUV mee. De rivaal die de strijd met BMW’s X6 aan moet gaan wordt daarom in de volksmond al MLC genoemd (C van Coupé), al is deze naam nog niet door Mercedes bevestigd. Zo passen de naamgevingen MLK of MLA beter tussen het huidige modellen gamma denken wij.

BMW noemt hun X6 een Sports Activity Coupe (SAV), wat eigenlijk Sex Attracting Vehicle zou moeten zijn in mijn ogen. Qua uiterlijk dan. Want hoewel het een Amerikaans ogende auto is (meer spieren als hersenen), heeft deze auto een achter differentieel met dynamic performance control. Wat deze grote zware auto wel goed door de bochten moet laten gaan en niet enkel in een rechte lijn goed laat presteren.

Mercedes omschreef het concept model als een dynamische on-road SUV met ‘superieure rijdynamiek’. En hoewel we van een premium auto als deze wel mogen verwachten dat hij een goede wegligging heeft, vraag ik mij nog af welke trucs ze bij Mercedes uit hun hoge hoed toveren om dit monster soepel door de bochten te laten gaan. Dit sportief ogende model is tenslotte wel een krappe 5 meter lang en ruim 2 meter breed. De hoogte is beperkt gebleven tot 1 meter 75. Het onderstel gaat de auto delen met de Mercedes ML-Klasse.

BMW levert hun X6 enkel met 6 in lijn motoren en V8’s, zowel in benzine als diesel varianten. Maar zouden we bij Mercedes net als in de ML-klasse ook een 4 in lijn motor terug kunnen gaan vinden? Of wordt het net zo’n krachtpatser als de X6 waarbij de minimale cilinderinhoud 3-liter is? Net als de M-variant van de X6 zal het bij Mercedes een kwestie van tijd zijn voordat er een AMG-variant van komt.

Volgend jaar gaan we het zien, wanneer deze SUV Coupé van Meredes op de markt komt.
{youtube} k_uLxHZkOGI{/youtube}

Mercedes-Benz Concept Coupé SUV
{gallery}galleries/merken/Mercedes/2014-Concept-Coupe-SUV{/gallery}

Bron: Autoblog.nl
Video: WorldCarFans.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.