Speciale Holland & Holland Range Rover

Deze door Land Rover Special Vehicle Operations vervaardigde versie combineert twee iconische Britse merken, die beide een luxe, elegante en sportieve outdoor imago met zich meedragen.

 

Sinds 1835 is Holland & Holland “The Royal Gunmaker” in Engeland, die evenals Land Rover Special Vehicle Operations (SVO) hun producten volgens traditionele wijze met de hand maken. De Holland & Holland Range Rover krijgt een interieur in dezelfde stijl als de geweren van Holland & Holland, waaronder veel walnotenhout, medieval look aluminium graveerwerk en uiteraard in de kofferbak ruimte voor twee geweren van het merk Holland & Holland. Waarvan deze opbergkoffer uitneembaar is.

Limited Edition
In Engeland is het een sport op zich, voornamelijk onder mensen van adel en mensen met een boven modaal inkomen. Die graag voor hun plezier samen op wild jagen. Foxhunting is één van de bekendste en oudste vormen van deze sport. Echter wordt dit op paarden gedaan met honden als assistenten, waar Land Rover zich niet op richt. Nee, zij richten zich op een handje vol rijken die in stijl het plattenland op willen met hun SUV, elektronische assistentie systemen van Land Rover en geweren van Holland & Holland. Een handje vol omdat er slechts 40 exemplaren van deze versie gemaakt zullen worden en een prijskaartje vanaf 230.000 euro krijgt.

Gebaseerd op
De Land Rover Holland & Holland is gebaseerd op de (ook al niet goedkope) Autobiography Black-topuitvoering met lange wielbasis, waar een schepje extra luxe bovenop gedaan word. De verlengde versie heeft als grootste voordeel dat er twee verstelbare stoelen achterin kunnen, je extra beenruimte hebt en er meer ruimte is voor luxe opties. Zoals op de foto’s te zien worden de stoelen bekleed met bruin Holland & Holland leer, gescheiden door een middenconsole met elektrisch uitklapbare tafeltjes van walnotenhout. Je kunt dit interieur uiteraard nog verder verfraaien met onder andere de optionele TV-schermen en het Meridian audisysteem met 18 hoogwaardige speakers die op de foto te zien zijn.

Motoraanbod 
Omdat er vanuit wordt gegaan dat de eigenaren van deze Range Rovers snel van A naar B willen om zo niet hun prooien te missen of het slechte weer voor te blijven is er een keuze uit twee krachtige motoren. Een 4,4 liter V8 turbodiesel (339 pk) en de top of the range 5,0 liter V8 met compressor (510 pk).

Voorganger
De vorige generatie Range Rover was ook leverbaar als Holland & Holland. Het model, dat in 2009 op de markt kwam, werd ontwikkeld in samenwerking met tuner Overfinch. Maar nu Land Rover zijn eigen SVO-afdeling heeft, is de input van dat bedrijf niet meer nodig.

{gallery}galleries/artikelen/2014/2014-11-20/Holland-and-Holland-Range-Rover{/gallery} 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.