Release: Audi A6 Avant C8

Na eerder dit jaar de sedan uit te brengen is het nu tijd voor de station. De top-of-the-line familiewagen is vernieuwd. Het model oogt als een bekende Audi, maar herbergt een hoop vernieuwingen.

De nieuwe A6 is ruimer dan voorheen. Kan dat echt? Blijkbaar, want volgens de cijfertjes heeft de station 1.680 liter bagageruimte. We laten aan jullie fantasie over wat je hier allemaal mee zou kunnen vervoeren.

Naast de ruimte zijn de motoren er, qua efficiëntie, ook op vooruit gegaan. De A6 Avant is verkrijgbaar met drie verschillende V6-motoren (twee stuks diesel, één benzine) en een tweeliter viercilinder diesel. De V6 turbo benzinemotor levert het meeste pk (340). De diesels moeten het doen met 204, 231 of 286 pk. Maar hierbij zal het koppel wel aanzienlijk hoger liggen.

Om de uitstootcijfers wat te drukken zijn alle motoren gekoppeld aan het hybride (MHEV) systeem. Audi zegt zelf met dit systeem 0,7 l per 100 km te besparen.

Als we naar het interieur kijken zien we dat de A6 ook daar een flinke verjongingskuur gehad heeft. Vrijwel alles wordt geregeld via touch-screen en zo is er bijna geen knop meer te bekennen. Ondergetekende is daar niet altijd fan van, maar Audi zal er wel goed over nagedacht hebben.

De nieuwe A6 Avant is vanaf juni dit jaar te bestellen. De prijzen laten nog even op zich wachten, maar we verwachten geen verbazende bedragen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.