Log in to your account or


       

Het doek is gevallen; hallo Audi A3 Limousine

  • Published: Saturday, 30 March 2013 19:01
  • Written by SjorsH

Sinds de introductie van de Audi A3 in 1996 is deze A3 Limousine al de tiende A3 variant. Waardoor Audi klanten meer keus dan ooit hebben. En zelfs de S3, zoals hier te zien, is al aangekondigd.

 

 

Audi gooit hoge ogen met deze niet zo opvallende A3 Limousine, onopvallend zeg ik omdat hij zich op het eerste zicht op zijn lengte na weinig lijkt te onderscheiden van de 5-deurs A3 Sportback. Maar schijn bedriegt, want wie beter kijkt en de twee modellen met elkaar vergelijkt ziet wel degelijk de verschillen. De hoge ogen gooien ze door de A3 familie nog verder uit te bereiden en een gooi lijken te doen naar de 3-serie van BMW en C-klasse van Mercedes-Benz, maar dan met het lage verbruik cijfers en compacte afmetingen als troef. 

Exterieur
De A3 Limousine is 9 mm lager gemaakt ten opzichte van de 5-deurs Sportback om de krachtige coupéachtige daklijn te creëren. Daarnaast heeft deze Limousine een aantal kenmerkende designelementen meegekregen om hem duidelijk te onderscheiden van de 5-deurs Sportback. Zo zijn de accentlijnen aan de zijkant van de auto sterker aangezet, zijn de wielkasten breder gemaakt, heeft hij een nieuw setje bumpers gekregen, een nieuwe kofferbakklep en nieuwe achterlampen. De achterlampen zijn zo plat mogelijk gemaakt, maar nog wel in verhouding met de auto om hem een stoere look te geven. Naast deze brede platte achterlichten draagt ook de geïntegreerde achterspoiler bij aan de brede looks, maar ten opzichte van de Sportback is hij met zijn 1,80 meter ook 1,1 cm breder.

Dankzij onder andere een aluminium motorkap en lichte motoren - de 1.4 TFSI weegt nauwelijks meer dan 100 kg - weegt de A3 Limousine slechts 1.205 kg. 

Onderstel en motoren
De A3 Limousine heeft een langere wielbasis als zijn kleinere broertjes. Deze is toegenomen tot 2,64 meter, waardoor de interieurruimte is vergroot en de overhangen toch kort kunnen worden gehouden, wat de rij-eigenschappen weer ten goede doet. De A3 Limousine heeft een sportief weggedrag. De basis daarvoor is een goede gewichtsverdeling in combinatie met een hoogwaardig onderstel. Vóór heeft de auto een McPherson-ophanging en achter een multilink-as. Beide maken gebruik van aluminium componenten. De Ambition- en S line-modellen hebben standaard een verlaagd (-25 mm) sportonderstel. Alle modellen beschikken over een elektromechanische stuurinrichting, die nauw samenwerkt met alle assistentiesystemen. Bij het stabiliteitsysteem ESC is een elektronisch sperdifferentieel inbegrepen. Dit vermindert de neiging tot onderstuur en zorgt zo voor meer grip.

In eerste instantie bestaat keus uit drie motoren. De 2.0 TDI met 110 kW/150 pk en een koppel van 320 Nm zorgt voor een sprint van 0-100 in 8,4 seconden en een topsnelheid van 213 km/h. Het gemiddelde verbruik bedraagt slechts 4,2 l/100 km (CO2: 104 g/km). De 1.4 TFSI-benzinemotor is goed voor 103 kW/140 pk en een koppel van 250 Nm. Mede dankzij Cylinder on Demand (uitschakeling van twee cilinders bij lage belasting) komt het gemiddelde verbruik op 4,7 l/100 km (CO2: 107 g/km). De prestaties zijn sportief: de sprint van 0-100 km/h duurt 8,4 s en de topsnelheid bedraagt 213 km/h. De 1.8 TFSI levert een vermogen van 132 kW/180 pk en een koppel van 250 Nm. Dit leidt tot een topsnelheid van 232 km/h, een sprint van‘0-100’ in 7,3 s en een gemiddeld verbruik van 5,7 l/100 km (CO2: 135 g/km). Afhankelijk van de motor wordt de A3 Limousine geleverd met een zesbak of de S tronic-transmissie met dubbele koppeling. 

In een later stadium wordt het (motoren-)programma verder uitgebreid.


Interieur
Mede door de ruime wielbasis van 2,64 meter moet dit de A3 Limousine meer ruimte voor de inzittenden bieden ten opzichte van de Sportback. De bagageruimte heeft een inhoud van 425 liter, die door het geheel of gedeeltelijk neerklappen van de achterbank verder uit te breiden is. Handig detail: de kofferklep beweegt automatisch omhoog na het ontgrendelen.

Het dashboard is erg simplistisch gehouden net als in de andere A3 varianten, wat wij een misser vinden voor een top-of-the-range model. De middentunnel daar in tegen is goed gevuld met de versnellingspook, Audi Driveselect draaiknop, elektrische handrem en meer hulpsysteem knoppen.

Als optie kun je het 7-inch bestuurdersinformatiesysteem display met 3D-weergave aanvinken, waar een hoop infotainment-opties voor beschikbaar zijn. Zoals navigatiemodule met een harde schijf tot 64GB, DVD-speler, spraakbediening, Bluetooth, digitale radio en zelfs een WLAN hotspotfunctie behoort tot de mogelijkheden. 

Top-of-the-range versie
Enkele maanden na de markintroductie van de A3 Limousine volgt het sportieve topmodel van de reeks: de S3 Limousine. Deze heeft een 2.0 TFSI-motor met vooruitstrevende technologieën als dubbele inspuiting, een uitlaatgasturbo, een in de cilinderkop geïntegreerd uitlaatspruitstuk, Audi valve lift en intelligent warmtemanagement. Daardoor bedraagt het vermogen 211 kW/300 pk en het maximale koppel 380 Nm. Met S tronic-transmissie duurt de sprint van 0-100 km/h 4,9 s (handbak: 5,3 s). De topsnelheid is begrensd op 250 km/h. Ondanks de hoge prestaties komt het gemiddelde verbruik uit op 6,9 l/100 km (handbak: 7,0 l/100 km). Dit komt overeen met een CO2-uitstoot van 159-162 g/km.

De Audi A3 Limousine is vanaf juni te bestellen bij de Audi-dealers; de levering start dit najaar.
{gallery}galleries/merken/Audi/2013-A3-Limousine/{/gallery}