www.autoinformatief.com

Switch to desktop Register Login

Mazda

Is de CX-3 Mazda's nieuwe Crossover succes?

Er blijven maar nieuwe crossover’s komen in verschillende segmenten, omdat al deze autofabrikanten een graantje mee willen pikken van de crossover successen. Zo ook Mazda, met hun nieuwe CX-3 in het B-segment.

5000ste Mazda CX-5 verkocht in Nederland

Deze segmentleider en daarmee meest populaire en best verkochte crossover SUV laat zien dat de SUV nog niet uit is, maar het concept is gewijzigd.

Mazda bouwt extra transmissiefabriek in Thailand

Mazda heeft het doel gesteld dat ze in 2016 een totale jaarverkoop van 1.7 miljoen eenheden wil bereieken. Om dit aantal te behalen wil de fabrikant een extra transmissiefabriek uit de grond laten rijzen in Thailand.

Student onthuld unieke RX-8 coupé

Als arme Nederlandse student maak je vaak alleen gebruik van het openbaar vervoer. Je eerste "studentenauto" is vaak ook nog eens een oud wrak waar je al blij mee mag zijn dat deze je van punt A naar B brengt. Een student uit Singapore heeft daar duidelijk andere ideeën bij.

Mazda MX-5 2013 Facelift

De Mazda MX-5 is 's werelds meest verkochte roadster aller tijden. Om hierin de beste te blijven en nieuwe klanten aan te blijven trekken hebben ze deze vernuftige kleine tweezitter op een aantal punten flink verbeterd. 

Mazda's kijk op hybridetechniek: de nieuwe 6

De nieuwe Mazda6, revolutionair op het gebied van hybridetechnologie, vanwege zijn i-ELOOP systeem. Wat dat is en hoe hij er uit gaat zien kun je alhier lezen.

Mazda met een 205pk sterke MX-5 GT op Goodwood

Mazda gaat aanstaand weekend met een conceptmodel, genaamd MX-5 GT, naar het 'Goodwood Festival of Speed'. Dit potente karretje krijgt 205 pk aan boord en heel wat sportonderdelen.

Mazda 787B komt na 20 jaar weer naar Le Mans [UPDATE] Video

Mazda heeft 20 jaar geleden voor het eerst, en tot nog toe ook voor het laatst, de 24 uur van Le Mans gewonnen. Niet alleen was dit een unieke overwinning voor Mazda maar ook voor de wankelmotor. Tot op heden is de Mazda 787B ook de enige Le Mans winnaar met wankelmotor. Dit weekend gaat deze unieke winnaar weer het circuit op tijdens de 24 uur van Le Mans.

Mazda RX-8 meets Lamborghini

Je hebt vast wel eens een foto gezien van een kitcar. Soms zijn dit vrij echt lijkende bouwpakketten die vaak op basis van een Pontiac Fiero gebouwd worden. Deze RX-8 is weer een ander verhaal, het lijkt er meer op dat de eigenaar van deze auto zijn auto heeft uitgebouwd met een Lamborghini in zijn achterhoofd.

Nog meer Mazda's voor Geneve

De MX-5 van Mazda bestaat onderhand al 20 jaar, en dat moet uiteraard gevierd worden. Ze gaan bij Mazda daarom ook een “special edition“ maken, waarvan er 2000 de benaming 20th Anniversary krijgen.

© AutoInformatief.com Sinds 2008

Top Desktop version

sporter Are you sure that you want to switch to desktop version?