Log in to your account or


       

Is de CX-3 Mazda's nieuwe Crossover succes?

  • Published: Wednesday, 25 March 2015 00:00
  • Written by Quentin

Er blijven maar nieuwe crossover’s komen in verschillende segmenten, omdat al deze autofabrikanten een graantje mee willen pikken van de crossover successen. Zo ook Mazda, met hun nieuwe CX-3 in het B-segment.

 


Mazda past hetzelfde trucje toe als wat ze met de CX-5, CX-7 en CX9 al deden, de techniek van een sedan gebruiken in een nieuw Crossover jasje. Een brug tussen een sedan en een SUV. Zo deelt de CX-3 onderhuids veel techniek met de kort hiervoor geïntroduceerde Mazda2. Mazda probeert ook de zakelijke Lease rijders over te halen om een Crossover te gaan rijden in plaats van de wel bekende Sedan en Station modellen, door ook in deze auto gebruik te maken van hun efficiënte Skyactive technologie.

Exterieur
We zien in de Mazda CX-3 veel kenmerken van de ‘Kodo – Ziel van de beweging’-designtaal terug in de vrij gedurfde voorzijde, de grotere wielen, ronde scherp aflopende daklijn en de vorm van de zijpanelen. Waardoor hij voor sommige als een echte SUV wordt gezien. De voorzijde is strak en stijlvol afgewerkt, wat komt door de zilverkleurige lamellen en de volledig verchroomde. Ook zijn de koplampen vernieuwd. Door het totaal plaatje iets scherper te maken, wat Mazda prima is gelukt, hebben de koplampen op hun beurt wel iets weg van roofdier achtige ogen, wat wordt versterkt door de nieuwe Full Led verlichting.
Mazda laat de CX-3 ook groot op zijn voeten staan doormiddel van zeer nette 18 inch velgen. Wat zij al eerder deden bij zijn grotere broers, waaronder de CX-5, door de Kodo ontwerptaal te volgen.

Mazda heeft ook de achterzijde volledig nieuw ontworpen, door er een zeer dynamisch gelijnde achterkant van te maken. De achterlichten lopen van de zijkant door in de achterklep, waardoor ze veel weg hebben van de koplampstijl en er een zeer strak plaatje van maken. Sportiviteit is ook in grote mate terug te vinden in de Mazda, dit middels de in het oog springende dubbele uitlaatpijpen.

En als dat alles al niet genoeg is wordt de Mazda leverbaar in maar liefst negen kleuren, waarvan één compleet nieuwe kleur. Die niet bepaald standaard is te noemen, namelijk: Ceramic Metallic. Deze kleur verandert als de licht omstandige heden veranderen, wat een zeer mooi kleur effect kan geven.
{gallery}galleries/merken/Mazda/CX-3-2015/exterior{/gallery}

Interieur
Mazda duikt ook binnen in de auto volledig in de nieuwe designtaal van Mazda. Tevens heeft Mazda opnieuw de bestuurder centraal gesteld, zo kan de bestuurdersstoel op veel verschillende manieren ververstelt worden, zodat men zijn of haar zitting prima naar eigen wens kan instellen. Waardoor ook langere ritten volgens Mazda zeer comfortabel afgelegd kunnen worden. De optimaal geplaatste meters en bedieningsknoppen maken het gebruik van de CX-3 zeer gemakkelijk, tevens bied de hoge zithouding van de Crossover de bestuurder een zeer uitstekend zicht op de weg, wat weer bijdraagt aan een groter gevoel van veiligheid. Tevens zie je veel glas bij deze nieuwe Mazda, wat er mogelijk op duid dat je een vrij open zicht hebt op wat er om je heen gebeurd.

Standaard levert Mazda de CX-3 als een zeer rijk uitgeruste auto met onder andere; MRCC (Adaptive Cruise Controle) , een dik Hifi audio systeem, MZD Welke via een Usb kabel of Bluetooth met een Smartphone gekoppeld kan worden waardoor een aantal apps volledig te bedienen zijn via het 7inch Touchscreen, tevens is er een mogelijkheid om gebruik te maken van MZD Connect (smartphone-connectiviteitssysteem) wat de gebruiker in staat stelt om te kiezen uit een groot aantal radiostations, podcasts en audioboeken, dit alles wordt bijgestaan door 7 speakers, waaronder een aparte versterker. En dat alles van een zeer goede Audio fabrikant namelijk Bose. Tevens wordt een achteruitkijk camera standaard geleverd op de CX-3.
{gallery}galleries/merken/Mazda/CX-3-2015/interior{/gallery}

Motorische keuzes
Qua motorkeuze heeft Mazda één benzine uitvoering en 2 Diesels in hun optielijst opgenomen, welke afhankelijk van de motorkeuze geleverd wordt met een 6-traps Schakelbak of een 6-traps automaat, tevens is de motorkeuze bepaald of je een voorwiel of vier wiel aangedreven model rijdt. Hieronder een klein overzichtje van de momenteel bekende motor varianten:

2.0 SkyActive-G / 120PK

Voorwiel aandrijving
204nm koppel

2.0 SkyActive-G / 150PK
Vierwiel aandrijving
204nm koppel

1.5 SkyActive-D / 105PK
Voor/vierwiel aandrijving
270nm koppel
20% bijtelling 

Verder hebben alle motoren een startstop systeem, wat tegenwoordig bijna standaard is, echter bied deze variant ondersteuning voor I-stop, wat inhoudt dat deze nog sneller kan starten wanneer je weg wilt rijden bij een stoplicht, zie hieronder voor het verschil tussen de Diesel en de Benzine motor:

Benzine: 0,35 seconden en diesel: 0,40 seconden

Tot slot
Prijzen beginnen bij € 20.990,-. Mazda verwacht het meest van de CX-3 SKYACTIV-G 120 2WD GT-M met handgeschakelde zesversnellingsbak en heeft daarom ook van deze versie al de prijs bekendgemaakt: € 27.490,-. Deze uitvoering is voorzien van alle denkbare luxe en uitrusting, waaronder MRCC (adaptive cruise-control), navigatie, 18” lichtmetalen velgen, het populaire MZD Connect, Bose® geluidsinstallatie en meer. De versie met zestraps automaat is € 2.000,- duurder.

De nieuwe Mazda CX-3 belooft heel wat te worden. Wij zijn tot op heden al zeer te spreken met het beeld waar Mazda heen wil met haar toekomstige modellen.
{gallery}galleries/merken/Mazda/CX-3-2015/general{/gallery}