De ontmoeting met een droomauto

“Als je ergens in wilt moet je het maar zeggen dan pak ik je de sleutels even”. Het duurt even tot het tot me doordringt wat er nu gezegd is waarna ik nog net een verbaasd “O OK dank u wel” kan uitbrengen. Maar waarom is dat dan?

 

Dat is omdat ik op de laatste dag van de AutoRAI  binnen gevraagd wordt bij de stand van Hessing en daar staat geen auto voor minder dan de prijs van mijn huis, oppassen dus waar we aankomen. Dit wordt me nog even duidelijk gemaakt als mijn reisgenoot hysterisch zegt pas op met je jas! Ik stond dan ook vrij lomp over een Rolls-Royce Drophead Coupe gebogen waarbij de ritsen van mijn jas gevaarlijk dicht bij de dure lak in de buurt komen.

Jullie kunnen je wel indenken dat mijn geluk niet meer op kon! Iedereen staat zich aan deze auto’s te vergapen vanachter een klein hekje en ik mag daar zomaar overal rondhuppelen en aanraken wat ik wil! Helaas kon mijn geluk kennelijk wel op, na een foto of 4 gemaakt te hebben begint de camera te protesteren dat hij toch echt even stroom nodig heeft. En wat hebben we uiteraard niet bij ons, een reserve batterij.

Is dat even balen! Snel de camera uitzetten en naar de aftersalesmanager om te vragen of hij me de sleutels wil zoeken van de Lamborghini Murciélago LP640, ik heb het al eerder gezegd ik hou van Italiaanse dingen en de Murciélago is dan ook de auto waarin ik in mijn dromen diverse kilometers mee maak.

Na het zoeken van de sleutels wat voor mij zeker 5 minuten duurde, in werkelijkheid was het misschien nog geen 30 seconden, liepen we dan naar de Murciélago. Mijn hersenen draaiden toch even op volle toeren want hoe gaan we nu zo elegant mogelijk in dat stoeltje kruipen?

 

De vleugeldeur gaat onder zachte geluid van een stel zuigers naar boven open. Maar waarom stopt hij nu op de helft? Heb ik hem nu al stuk gemaakt met er heen te kijken? Dat gat is toch veel te klein om doorheen te kunnen kruipen! Nog even een zenuwachtige blik naar de rijen bezoekers die met grote ogen staan te kijken wat die jongen met die Murciélago gaat doen. Het moet dan maar, de rechterbeen steek ik ergens ver diep in het alcantara interieur, één hand onder aan de vleugeldeur en één hand grijpt zich aan de stoel vast. Toen mijn derrière wegzakte in de sportstoel bedacht ik mij dat dit toch wat makkelijker ging dan verwacht.

Dit complete gebeuren was mij nog niet verteld waardoor dit allemaal één grote verrassing voor mij was. Hierdoor had ik dus al geen extra batterij voor de camera en nu zat ik ook nog in shock in de Murciélago. Jammer genoeg zijn alle dingen die ik tijdens het wachten op de sleutel bedacht had hierdoor ook weer verdwenen als sneeuw door de zon. Helaas, want in gedachte had ik de sleutel al gekregen om de motor te starten en de hele AutoRAI eens wakker te schudden onder het gebrul van de dikke V12 die er achter mijn hoofd zat.

Maar dit alles kon ik me niet meer bedenken, ik was druk bezig alle kleine details op te slaan om mijn droom ’s avonds zo realistisch mogelijk te maken. Maar waarom zit ik hier nu eigenlijk zo kreupel? Mijn knieën stoten bijna tegen het dak en mijn rug staat zo krom als een banaan om mijn armen bij het stuur te krijgen. Ai daar gaat mijn droom, als ik recht in de lage sportstoel zit zijn mijn benen te lang, mijn armen te kort en mijn hoofd schuurt de hemelbekleding lichtjes.

Dit is toch wat anders dan in mijn dromen, daar paste ik perfect in de Lamborghini en kom ik met mijn armen en voeten overal perfect bij! Misschien was het toch beter geweest om de LP560-4 te kiezen om in te zitten, of ook niet. In mijn dromen rijd ik nu de LP560-4, hij rijd perfect. Met mijn armen en benen kom ik overal perfect bij en mijn hoofd schuurt niet langs de hemelbekleding.

Verkoopfeitjes

Nadat ik mij weer zo elegant mogelijk uit de wagen heb gehesen heb ik uiteraard ook nog even met de medewerker van Hessing gesproken over de wagens die nu aan die kant van de stand stonden, De Lamborghini’s en de Veyron natuurlijk.

Zo kan ik jullie daarom nu al verklappen dat er een grote kans is dat één  Bugatti Veyron by Hermes naar Nederland zal komen. Tijdens de vooravond van de RAI was er namelijk één klant die geïnteresseerd was en die binnenkort nog eens bij Hessing zou langskomen.

Verder zijn de verkopen van de Lamborghini LP560-4 ook tegen gevallen. De grote oorzaak hiervan is natuurlijk de kredietcrisis. Van de coupé zijn er tot op heden nog maar 5 van verkocht door Hessing en van de spyder nog maar 1.

Na deze unieke ervaring, waarbij ik toch heel veel jaloerse blikken mijn kant op zag komen, zat voor mij mijn aller eerste AutoRAI er weer op. Dankzij de heren van Hessing was dit nog een extra bijzondere ervaring die ik nooit meer zal vergeten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.