Chrysler is gered!

Ja hoor, naast Ford is er nu nog een Amerikaans merk dat de kredietcrisis zal overleven. Chrysler, Fiat en de Amerikaanse overheid zijn tot een overeenkomst gekomen over de toekomst van Chrysler.

Chrysler zal met een zogenaamd Chapter 11 procedure, wat faillissementsbescherming bied, faillissement aanvragen. Dankzij de Chapter 11 procedure krijgt Chrysler overheidshulp en de tijd om het bedrijf weer op orde te krijgen.

Volgens Chrysler heeft het faillissement geen invloed op internationale activiteiten van Chrysler. In verband met de reorganisatie zal de productie in Amerika vanaf 4 mei stil komen te liggen. Naar verwachting zal Chrysler zo’n 2 maanden nodig hebben om te saneren en te reorganiseren.

Fiat krijgt 20 procent van de chrysler aandelen in handen. De Italiaanse fabrikant krijgt uiteindelijk een meerderheidsbelang, dit meerderheidsbelang krijgt Fiat echter pas als de overheidsleningen zijn terugbetaald.

Bron

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.