PPI Razor GTR

Op de motorshow van Essen stond er nog een concept versie van de PPI Razor maar op de Top Marques show in Monaco hebben ze dan het uiteindelijke productiemodel getoond. Ik presenteer u, een R8 op anabolen.

 

Als basis hebben de heren van het Duitse PPI een R8 met de 4.2-liter V8 genomen, met hier en daar een paar aanpassingen is het vermogen van deze V8 gestegen naar een 580 pk. Koppel is er ook genoeg aanwezig, 600 nm aan koppel om precies te zijn. Dit is meer dan genoeg aan om de Razor GTR in 3,7 seconden naar de 100 km/u te sleuren.

Toen de heren van PPI ’s avonds aan het bier mit bratwurst zaten bedachten ze zich dat ze misschien de auto eens een dieet moesten laten volgen. De volgende dag hebben ze dan ook maar overal wat carbon panelen rondgestrooid, en waar ze niets konden vervangen voor carbon hebben ze maar wat extra carbon toegevoegd zoals de carbon lip, spoiler en sideskirts.

Na al deze aanpassingen was de PPI Razor GTR dan eindelijk klaar. 0 tot 100 km/u in 3,7 seconden, een topsnelheid van 332 km/u en een gewichtsbesparing van 250 kilo ten opzichte van de standaard R8.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.