Edo Competition doet Ferrari California

De eerste tuners hebben zich over de Ferrari California gebogen om te zien of het nóg beter kan. Edo Competition heeft de California een flink aangepakt en de Ferrari is er flink op voorruit gegaan.

Standaard heeft de Ferrari een 4.3 V8 dat 460 pk levert. Edo heeft eens gekeken naar het motormanagement en daar wat aanpassingen gedaan dat voor 40 pk winst zorgt. Het koppel stijgt van 485 naar 500 Nm en Edo zegt zelf dat ook vooral het geluid er mooier van geworden is dankzij een aangepast uitlatensysteem.

De Ferrari California door Edo Competition moet in 3,9 sec naar de 100 km/u sprinten. Dit is niet veel sneller dan een standaard california. Ook de topsnelheid is niet veel hoger dan de standaard versie. De aangepaste versie gaat tot 315km/u en dat is maar 5km/u sneller dan de standaard. Wat hebben ze nu met de 40 extra pk`s gedaan? Edo heeft het onderstel ook aangepast waardoor de bochten een stuk beter en scherper genomen moeten worden.

 

Aan de buitenkant is (helaas?) ook niet veel veranderd. Heel duidelijk zijn er dan de speciale wielen van maar liefst 21 inch, verder blijft hij helemaal hetzelfde. Aan de binnenkant is het een en ander nieuw bekleed om duidelijk te maken dat je in Ferrari by Edo Competition zit en niet is een Stock Ferrari California.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.