Saab bloed langzaam dood

De toekomst van Saab was al enige tijd onduidelijk, zou landgenoot Koenigsegg het bedrijf opkopen of zou het toch in Chinese handen komen. De laatste tijd leek het er zelfs op dat het Nederlandse Spyker het Zweedse merk wilde overnemen, vanmorgen heeft GM bekend gemaakt dat niemand het bedrijf zal overnemen. Er is besloten om Saab nu met stille trom van het toneel te laten verdwijnen.

Toen er in de boekhouding gedoken werd is de overname van Spyker Cars toch nog stuk gelopen dus. GM president Nick Reilly zegt dat Saab een snelle oplossing nodig had om te overleven en hij vind het spijtig dat de deal met Spyker niet door kon gaan. Verder laat hij nog weten dat Saab nu zeker niet failliet is of een geforceerde liquidatie te wachten staat. 

Rij je nu toevallig Saab en schiet je al in paniek? Geen zorgen want GM heeft toegezegd om garanties en het leveren van onderdelen op een normale manier te laten verlopen. Ook de schuldeisers zullen afbetaald worden.

Svenska Aeroplan AB, SAAB dus, werd in 1937 opgericht als, de naam zegt het al, vliegtuigbouwer. Eind jaren ’40 begon het bedrijf met het produceren van personenauto’s om zo hun markt te vergroten, later zijn ze begonnen met computers, vrachtwagens, gevechtsvliegtuigen en wapens.

Bron

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.