Officiële plaatjes Hennessey Venom GT

Niet alleen plaatjes maar ook specificaties. We wisten dat het uiterlijk al extreem opvallend is, maar ook de specificaties vallen in de categorie “niet over het hoofd te zien”.

 

Samen met de spyshots gaven we jullie ook al wat informatie maar dit is het dan officieel. De motor uit de Corvette ZR1 (de 6.2 LS9 V8) wordt minimaal opgepept naar 725 pk. Voor die liefhebber van echte amerikaanse power heeft Hennessey nog twee andere opties en dat zijn upgrades naar de 1000 of de monsterlijke 1200 pk, welke verkregen worden door een dubbele turbo. De topsnelheid is nogsteeds niet getest maar door het lichte “Exige” gewicht en de enorm sterke motor gaat de Venom GT van 0 naar 100 in 2,4 seconden.


Opvallend genoeg wordt de auto niet bij de thuisbasis van Hennessey gemaakt maar in het Engelse Silverstone. Hennessey heeft aangekondigt slechts tien voertuigen per jaar te maken en ook laten ze weten al vier bestellingen van de Venom GT binnen te hebben.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.