Mercedes SLS AMG GT3

Zomaar uit het niets is hij daar, de super dikke Mercedes – Benz SLS AMG GT3. Van de SLS roadster gaan al maanden de geruchten en hebben we twee maanden geleden zelfs een impressie van laten zien maar Mercedes verrast ons zomaar met deze racer. Na de safety car is dit de derde variant van de SLS.

 De SLS GT3 is geprepareerd om deel te nemen aan de FIA GT3 competitie. Om de auto aan deze raceserie deel te laten nemen is er gebruik gemaakt van diverse lichtgewicht materialen. Onder de motorkap vinden we dezelfde 6.3-liter V8 als in de straatversie. Door de kracht van deze V8 kan de auto de 100 km/u bereiken in 3,8 seconden. De topsnelheid van de GT3 racer zal boven de 300 km/u liggen.

Uiteraard zal Mercedes geen standaard SLS het circuit opsturen, de auto is rondom behoorlijk aangepast. Het meest in het oog springend is de gigantische taartschep achterop en de kleine vleugels aan de voorbumper, uiteraard beide voor de benodigde downforce. Mercedes dwingt je verder om alleen het circuit op te gaan aangezien de passagiersstoel is in het kader van gewichtsvermindering. Rondom is verder nog wat gestrooid met koolstofvezel hier en daar, zijn er velgen met centrale wielmoeren geplaatst en rondom zitten keramische remschijven.

Zit je nu al te stuiteren in je stoel om deel te nemen aan de GT3 serie in deze auto? Dan zul je nog even geduld moeten hebben. In de herfst van 2010 zal de auto pas verkocht worden, de eerste SLS GT3’s zullen dan voor het raceseizoen van 2011 afgeleverd worden bij de eigenaar. Deze week zal de auto wel al zijn debuut maken op het circuit dus hopelijk kunnen we al snel bewegende beelden laten zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.