AutoRAI 2011; Fiat

Vandaag is alweer de laatste dag van de AutoRAI. Gedurende bijna twee weken zijn velen Nederlandse autoliefhebbers naar Amsterdam afgereisd om zich daar te vergapen op al het moois wat daar stond. Vandaag is de RAI weer ten einde, hoog tijd voor ons om ook de laatste van onze foto’s online te zetten.

Fiat heeft op de RAI vooral een collectie 500-tjes staan geflankeerd met een verdwaalde Punto en Doblo. Ondanks dat er vijf keer een 500 staat zijn ze toch allemaal net wat anders.

Fiat 500 Coupé Zagato
Ontwerphuis Zagato staat bekend om enkele van de mooiste creatie die ooit uit Italië zijn gekomen. De 500 Coupé Zagato zal niet de boeken in gaan als de mooiste creatie ooit, maar het is in elk geval een aparte verbouwing. Aan de daklijn van de Coupé Zagato is de grootste wijziging te zien. Zagato heeft het dak schuiner naar beneden laten lopen en de bekende “Double Bubble” is toegevoegd. Onder de motorkap is een 105 pk sterke tweecilinder geplaatst, in mijn ogen was een 500 Abart Coupé Zagato een betere combinatie.

Fiat 500 NL
Speciaal voor de Nederlandse markt heeft Fiat de 500 NL op de stand staan, uiteraard uitgevoerd in een oranje kleurtje. De Fiat 500 NL is leverbaar met een 1.2-liter viercilinder en de TwinAir 85 tweecilinder. Welke motorinhoud je voorkeur ook geniet ze zijn beide standaard geleverd aan een 5 verzets handbak. Naast de oranje kleur zijn er nog enkele hints naar Nederland. Zo is er een badge van de Nederlandse vlag en een oranje key cover. Verder zijn diverse opties als standaard in dit model verwerkt. Zo krijg je standaard een elektrisch panoramisch glazen dak, airconditioning, lederen stuurwiel en 15 inch lichtmetalen velgen. De Fiat 500 NL is verkrijgbaar vanaf € 15.495,-

Fiat 500C Abarth
Als je een Fiat met een schorpioen als logo hebt dan zit je meestal wel goed. Abarth typeert al jarenlang de “knotsgekke” Fiat modellen. Naast de standaard 500’s stond ook de 500C Abarth. De 500C Abarth is uitgerust met een 1.4-liter turbomotor die 140 pk levert en 205 nm koppel. Hiermee kan de auto in 8,1 seconden van 0 naar 100 sprinten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.