Saab niet aanwezig op de komende IAA in Frankfurt

Vandaag is wederom een treurige dag voor Saab, dit keer heeft het echter met iets heel anders te maken als bijvoorbeeld de productie, financiering of toekomstplannen. Saab heeft namelijk te kennen gegeven dat zij niet aanwezig zullen zijn op de komende IAA-autobeurs in Frankfurt (17-25 september).

 

De autofabrikant Saab liet in een reactie het volgende weten: “Momenteel hebben we al ons kapitaal nodig voor de herstart van de productie. De IAA zou een mooie gelegenheid zijn om ons modelportfolio aan de wereld te tonen, maar tegenover onze aandeelhouders kunnen we een dergelijke kostenpost niet rechtvaardigen.”

Saab heeft momenteel andere prioriteiten die dringender om hun tijd en geld vragen, zo verklaard de Nederlandse woordvoerder Dick Braakhekke: “Op dit moment moeten we keuzes maken en het opnieuw starten van de productie in Trollhättan heeft op dit moment prioriteit. De IAA levert extra kosten op en het geld kunnen we momenteel beter gebruiken.”

En op de website van Saab zelf staat nog wat extra uitleg: “We moeten terug gaan naar het zijn van een autofabrikant, waar we nu mee bezig zijn. Er zijn een aantal autobeurzen die snel achter de IAA aankomen (LA Auto Show in november, NAIAS Detroit in Januari) en we kunnen snel weer op die rails komen als de omstandigheden dat toelaten.”

(Foto hierboven: Saab op de afgelopen AutoRAI 2011)

Bron: Nu.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.