De nieuwe Audi S8 sportiever dan ooit

Naast de vernieuwde Audi S6 & S7 heeft het Duitse merk ook de S8 onthuld in zijn nieuwste uitvoering. Eveneens zal deze uitgerust worden met de nieuwe 4.0 TFSI V8 Biturbo alleen krijgt deze in het meest luxe model van Audi uiteraard iets extra’s.

Met iets extra’s bedoelen we in dit geval 100 pk extra. Waar zijn kleinere broertje of zusje het moeten doen met 420 pk krijgt de nieuwe Audi S8 520 pk mee vanuit de fabriek. Verder levert het blok 650 nm koppel dat beschikbaar is tussen 1.700 en 5.500 t.p.m. Met deze aantallen kun je in alle luxe in 4.2 seconden van 0 naar 100 sprinten.

 

 

V8 > V10
Zoals jullie wellicht weten werd het vorige model S8 nog uitgerust met een machtige V10 maar door het milieubeleid is Audi genoodzaakt om over te stappen op kleinere zuinigere motoren. Voor je nu meteen “moord en brand” gaat schreeuwen even wat cijfertjes. Het vermogen is gestegen met 70 pk, het maximum koppel is gestegen met 110 nm. De acceleratietijd is met 0,9 seconde verbeterd.

Naast het hogere vermogen is door onder andere het gebrek van 2 cilinders het gemiddelde verbruik met 3 liter per 100 kilometer gedaald. De topsnelheid is uiteraard zoals altijd weer begrends op 250 km/u.

Highech onderstel
De nieuwe S8 krijgt één verzet meer dan de S6 en S7, want hij krijgt een achttraps Tiptronic-transmissie. Deze is zo afgestemd dat hij minimaal verbruikt wanneer je rustig rijdt, maar dynamisch is als je daar om vraagt. Luchtvering met variabele demping is uiteraard standaard op deze luxeauto, wat je ook de mogelijkheid geeft om de rijhoogte naar wens in te stellen. Ook de dynamic steering, oftewel snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging is standaard. Daarnaast heb je standaard net als in de S6 en S7 het Audi Select Drive tot je beschikking, waarmee je zelf je persoonlijke ‘set-up’ kunt instellen.

Subtiel maar sportief
Ten opzichte van een A8 is de S8 te herkennen aan de 20 inch velgen, een specifieke grille die is uitgevoerd in platinagrijs met dubbele chroomlijsten. Aan de achterkant valt uiteraard direct de diffuser op met aan beide kanten een dubbele eindpijp. Ook in het interieur is het luxe en sportiviteit dat de klok slaat. Speciaal voor de S8 zijn er speciale sportstoelen ontworpen die genoeg steun bieden voor het stevig doorrijden maar ook het comfort voor de lange afstandsritten.

Om extra aan te vinken
Audi heeft heel wat technologieën in huis, die rijkelijk op de optielijst van de S8 staan en daarmee vrijwel onbeperkt lijken. Zo kun je kiezen uit; adaptieve cruise control met Stop & Go-functie, Audi Lane assist, Audi side assist, nachtzichtassistent en het preventieve veiligheidssysteem Audi pre sense. Nieuw is de parkeerhulp met ‘omgevingscamera’. En last but not least: het Bang & Olufsen geluidssysteem wat een 1400 watt-versterker heeft (!) met maar liefst 19 luidsprekers in het interieur.

De nieuwe S8 zal binnenkort op de IAA in Frankfurt te zien zijn. In mei 2012 zal de Audi S8 op de Nederlandse markt verwacht worden.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwe Audi S8 sportiever dan ooit

Naast de vernieuwde Audi S6 & S7 heeft het Duitse merk ook de S8 onthuld in zijn nieuwste uitvoering. Eveneens zal deze uitgerust worden met de nieuwe 4.0 TFSI V8 Biturbo alleen krijgt deze in het meest luxe model van Audi uiteraard iets extra’s.

Met iets extra’s bedoelen we in dit geval 100 pk extra. Waar zijn kleinere broertje of zusje het moeten doen met 420 pk krijgt de nieuwe Audi S8 520 pk mee vanuit de fabriek. Verder levert het blok 650 nm koppel dat beschikbaar is tussen 1.700 en 5.500 t.p.m. Met deze aantallen kun je in alle luxe in 4.2 seconden van 0 naar 100 sprinten.

 

 

V8 > V10
Zoals jullie wellicht weten werd het vorige model S8 nog uitgerust met een machtige V10 maar door het milieubeleid is Audi genoodzaakt om over te stappen op kleinere zuinigere motoren. Voor je nu meteen “moord en brand” gaat schreeuwen even wat cijfertjes. Het vermogen is gestegen met 70 pk, het maximum koppel is gestegen met 110 nm. De acceleratietijd is met 0,9 seconde verbeterd.

Naast het hogere vermogen is door onder andere het gebrek van 2 cilinders het gemiddelde verbruik met 3 liter per 100 kilometer gedaald. De topsnelheid is uiteraard zoals altijd weer begrends op 250 km/u.

Highech onderstel
De nieuwe S8 krijgt één verzet meer dan de S6 en S7, want hij krijgt een achttraps Tiptronic-transmissie. Deze is zo afgestemd dat hij minimaal verbruikt wanneer je rustig rijdt, maar dynamisch is als je daar om vraagt. Luchtvering met variabele demping is uiteraard standaard op deze luxeauto, wat je ook de mogelijkheid geeft om de rijhoogte naar wens in te stellen. Ook de dynamic steering, oftewel snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging is standaard. Daarnaast heb je standaard net als in de S6 en S7 het Audi Select Drive tot je beschikking, waarmee je zelf je persoonlijke ‘set-up’ kunt instellen.

Subtiel maar sportief
Ten opzichte van een A8 is de S8 te herkennen aan de 20 inch velgen, een specifieke grille die is uitgevoerd in platinagrijs met dubbele chroomlijsten. Aan de achterkant valt uiteraard direct de diffuser op met aan beide kanten een dubbele eindpijp. Ook in het interieur is het luxe en sportiviteit dat de klok slaat. Speciaal voor de S8 zijn er speciale sportstoelen ontworpen die genoeg steun bieden voor het stevig doorrijden maar ook het comfort voor de lange afstandsritten.

Om extra aan te vinken
Audi heeft heel wat technologieën in huis, die rijkelijk op de optielijst van de S8 staan en daarmee vrijwel onbeperkt lijken. Zo kun je kiezen uit; adaptieve cruise control met Stop & Go-functie, Audi Lane assist, Audi side assist, nachtzichtassistent en het preventieve veiligheidssysteem Audi pre sense. Nieuw is de parkeerhulp met ‘omgevingscamera’. En last but not least: het Bang & Olufsen geluidssysteem wat een 1400 watt-versterker heeft (!) met maar liefst 19 luidsprekers in het interieur.

De nieuwe S8 zal binnenkort op de IAA in Frankfurt te zien zijn. In mei 2012 zal de Audi S8 op de Nederlandse markt verwacht worden.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.