BMW ontwikkeld nieuwe technologie

LED verlichting mag dan wel in de mode zijn tegenwoordig, BMW doet niet mee en ontwikkelt lekker hun eigen verlichingssysteem op basis van lasers.

Het nieuwe systeem wordt beschouwd als de “volgende logische stap” in de auto verlichting. Het systeem maakt gebruik van een reeks laser diodes om een bundel van energie, zichtbaar door een fluorescerend fosfor materiaal, uit te stralen.

BMW belooft dat deze opzet zal zorgen voor een lamp die efficiënter energie zal verbruiken. Voor de vernieuwde laser-techniek staan 170 lumen en voor de traditionele LED verlichting 100 lumen. BMW verwacht deze vernieuwde techniek de komende jaren bij nieuwe modellen al toe te kunnen passen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.