Chips in kentekenplaat nieuwste overheidsfaal?

Onze overheid en technologie heeft tot nog toe niet zoveel succes opgeleverd. De OV chipkaart is inmiddels door heel het land ingevoerd terwijl de detectiepoortjes om de haverklap niet werken en het tarief om met het OV te reizen juist omhoog is gegaan. Het volgende faal idee zijn chips in kentekenplaten, ideaal om fraude met kentekenplaten te bestrijden denken ze zelf. Door auto’s uit te rusten met kentekenplaten voorzien van een chip worden er geen bekeuringen meer verstuurd naar jouw adres als deze kentekenplaten gestolen zijn. Een ander voordeel hoorde ik gisteravond op de radio, de chips in kentekenplaten zou gebruikt kunnen worden tegen benzinediefstal.

Tankstations zijn dit jaar al voor ongeveer € 1,5 miljoen benadeeld door tanken zonder te betalen. Telkens als er iemand wegreed bij een tankstation zonder te betalen gebeurde dit met gestolen of nagemaakte kentekenplaten. Door een scanner bij een tankstation te plaatsen is het mogelijk om vanaf 20 meter afstand te kunnen zien of een plaat geregistreerd staat als gestolen waarna de pomp blokkeerd.

Vol trots wordt er ook nog gezegd dat de scanners voor deze chips maar € 2.000,- per stuk kosten ipv de € 25.000,- die de andere scanners per stuk kosten. Daar komen uiteraard nog enkele nutteloze onderzoeken bij die handen vol geld kosten en het uitrollen van de nieuwe kentekenplaten voor het gehele Nederlandse wagenpark. Terwijl Griekenland & Italië de complete Europese Unie in hun greep houden en de wereldwijde economie nog altijd op z’n gat ligt zijn de kosten voor dit “briljante” idee zeer zeker niet nodig.

Geachte VVD-kamerlid Charlie Aptroot. Stort maar €25.000,- over op mijn rekening dan doe ik wel even een onderzoekje voor je. En de oplossing is verrekte simpel, en gaat niet eens €2.000,- voor een scanner kosten. En raad eens, de kentekenplaten hoeven nog niet eens vervangen te worden.

Het idee is als volgt; Mensen betalen voor ze gaan tanken. Shocking of niet dan? Bijkomende kosten; 0 euro. Benzinediefstal; 0 euro.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.