Saab vraagt faillissement aan

Het is dan zover. Victor Muller heeft geen “Plan B” meer, geen mogelijkheid meer tot verkoop of vreemd geld aan te trekken. Saab heeft vanmorgen zelf het faillissement aangevraagd bij de rechtbank in Zweden.

Eigenlijk zou Saab vanmiddag aan de rechter moeten gaan bewijzen dat het bestaansrecht heeft met een plan voor vrijwillige reorganisatie. Saab zou samen met de Chinese investeerder Youngman dit plan uitgewerkt hebben in de hoop dat GM dit plan goed zou keuren. GM is echter nog steeds eigenaar van de Saab technologiën die gebruikt worden en weigerd iedere medewerking bij een verkoop aan een Chinese partij. GM wil gewoon niet dat hun technologie in handen komt van de Chinese autofabrikanten.

Na de reactie van GM op de beoogde reorganisatie ziet geldschieter Youngman het ook niet meer zitten en heeft zich keihard teruggetrokken. Geen geld, geen reorganisatie en dus ook geen toekomst meer voor Saab.

De rechter zal naar alle waarschijnlijkheid vandaag de faillissementsaanvraag goedkeuren. Hierna zal Victor Muller met een verklaring komen. Wordt dus nog vervolgd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.