2012 Audi RS4 Avant

Audi heeft als warmhouder voor de Genève autoshow al de Audi RS4 onthuld. Deze nieuwste topversie van de A4 zal in Genève zijn debuut maken tijdens de autoshow van 8 tot en met 18 maart.

Motorisch
De Audi RS4 Avant is uitgerust met een 4.2-liter V8 die maximaal 450 pk en 430 nm koppel kan produceren. Deze met de hand geassembleerde motoren zorgen ervoor dat je met deze gezinsauto vanuit stilstand al na 4,7 seconden de 100 km/u kan aantikken.

De RS4 Avant wordt standaard geleverd met een zeventraps S tronic automatische versnellingsbak. Dankzij de dubbele koppeling schakelt deze tussen de versnellingen zonder aandrijfkracht te verliezen. Uiteraard is ook de standaard quattro vierwielaandrijving standaard gemonteerd. Deze kan maximaal 70% van het vermogen naar de voorwielen sturen en maximaal 85% naar de achterwielen. Een sportdifferentieel is als optie te verkrijgen.

Interieur
Het interieur van de RS4 is een combinatie tussen een krachtige sportauto en een veelzijdige stationwagon. Sportstoelen bekleed met leer en alcantara zijn standaard, racestoelen of geventileerde klimacomfortstoelen zijn als optie leverbaar. Het stuur is zoals we inmiddeld gewend zijn afgevlakt aan de onderkant en in het bestuurdersinformatiesysteem is een apart RS menu geprogrameerd. Hier is onder andere een laptimer en olietemperatuurmeter te vinden.

Naast al deze sportieve punten blijft het ook een handige gezinsauto. Met een bagageruimte van maximaal 1.430 liter is het geen enkel probleem om de grootste ladingen mee te nemen. Optioneel kan er ook nog gekozen worden voor een elektrisch bedienbare achterklep.

{gallery}galleries/artikelen/2012/2012-02-15/Audi-RS4-Avant-interior/{/gallery}

Exterieur
Aan de buitenkant kun je de RS4 makkelijk onderscheiden van een standaard A4. De afmetingen van de RS4 zijn aan alle kanten iets groter geworden. De RS is 20 mm langer, 24 mm breder en 20 mm lager. Vooral aan de wielkasten is duidelijk te zien dat we hier niet met een A4 te maken hebben.

Aan de voorzijde bevind zich een mat-aluminium grille en in de voorbumper bevinden zich grote luchtinlaten en een splitter. Verder zien we uiteraard ook weer de zilverkleurige spiegelkappen die gemonteerd worden over de zijspiegels.

De achterzijde heeft uiteraard de herkenbare dubbele ovale uitlaat gemonteerd gekregen. Verder is er een spoiler gemonteerd en een diffuser tussen de twee eindpijpen.

{gallery}galleries/artikelen/2012/2012-02-15/Audi-RS4-Avant-exterior/{/gallery}

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.