AC Schnitzer neemt twee BMW’s mee naar Geneve

Nog sportiever en nog compromislozer, AC Schnitzer slijpt de messen nog scherper, niet alleen qua uiterlijk, maar ook het interieur en de motor mochten er aan geloven. AC Schnitzer neemt een getunde versie van de nieuwe BMW M5 en 3-serie mee naar het aanstaande Autosalon van Geneve.De F10 M5
Of ACS5 zoals ze hem bij AC Schnitzer (ACS) zelf noemen, heeft een verchroomde grill voor gekregen, een carbonne frontspoiler, andere velgen en twee ovalen uitlaten. Aan de achterzijde krijg je er ook een andere raceachtige diffusur en optioneel een grote achterspoiler om de blitz mee te rijden op de openbare weg of jezelf tegen anderen te meten op het circuit.

De motor heeft ook een anabolenkuurtje gekregen, want deze krachtpatser levert in plaats van de standaard 560 pk nu 620 pk, in plaats van 680 Nm nu 790 Nm en geen begrensde 250 km/h topsnelheid meer, maar 305 km/h. Helaas zit hier wel een maar aan: je krijgt “slechts” 2 jaar garantie op de motor van ACS, met je normale BMW tot 100.000 km en met je M-variant tot 60.000 km.

Delen van het interieur krijgen een nieuw lak laagje, in carrosseriekleurige lijsten, de “welbekende” AC Schnitzer i-drive knop in de vorm van een velg en bijpassende vloermatten met het AC Schnitzer-logo erop.

Voor deze getunde M5 zijn drie soorten velgen te bestellen in 20- of 21-inch, van carrosserie-kleur tot je eigen bi-color keuze.

{gallery}galleries/artikelen/2012/2012-03-02/BMW_M5_F10_ACS5{/gallery}

 

ACS3
Ook de nieuwe 3-serie heeft ACS flink onder handen genomen. Zo betreft het tuningpakket voor deze auto: prestatie-upgrades voor de diesel- en benzinevarianten, verchroomde sport einddemper, een nieuw veringpakket, een achter en dakspoiler van buitenaf gezien.

Het interieur omvat een 3-spaaks sport-stuurwiel met airbag, lederen versnellingspookknop, verlichte pookknop met digitale versnellingsindicator, aluminiums pookknop,AC Schnitzer i-drive knop, aluminium pedalen en ook hierin bijpassende vloermatten met het AC Schnitzer-logo erop.

Voor dit model zijn vier verschillende soorten velgen te bestellen, van 18- tot 20-inch en van chroom tot bi-color.

De motor in de F30 328i levert standaard 245 pk uit het viercilinder 2.0-literblok, wat niet verkeerd is, maar nadat hij onder handen is genomen door ASC levert hij 295 pk. Daarnaast heb je ook met je rechter voet de beschikking over 450 Nm aan koppel, wat standaard 350 Nm is. Bij dit model hebben ze (helaas) de snelheidsbegrenzer laten zitten, maar de sprint van 0 tot 100 km/h gaat wel 0,2 seconden sneller met zijn 5,7 seconden sprinttijd.

Heb je echter een 335i 6-clinder, omdat je (onder andere) die roffel toch wat mooier vindt klinken kun je deze ook laten kietelen en krijg je 306 pk en 400 Nm. Een beetje tegenvallend vinden wij, vergeleken met de 328i prestaties na tuning.

{gallery}galleries/artikelen/2012/2012-03-02/BMW_F30_ACS{/gallery}

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.