Hyundai presenteert de Veloster Turbo

Het was niet de vraag of de Veloster Turbo er ging komen, maar wanneer. Met hier het antwoord van Hyundai, de Veloster Turbo wordt gepresenteerd tijdens de Autosalon van Genève. Dit potentiële scheurijzer is de eerste Hyundai in de familie met het nieuwe 1.6 GDI twin-scroll motorblok.

 

 

De full-option Veloster, genaamd eye-catcher hebben wij reeds in januari getest. Wat een leuk economisch verantwoord, sexy ogend en wel uitgeruste auto is. Maar… we misten nog een sportievere variant, daar dit concept zich hier prima voor laat lenen met dit uiterlijk. 

Positief verrast
Waren wij toen we de nieuwe looks van deze Turbo variant zagen. De auto heeft namelijk niet alleen een nieuwe motorische upgrade gekregen, maar ook een optische. De grille is groter en aan één stuk gevormd, de auto is voorzien van dorpelverbreders en aangepaste voor- en achterbumpers met een krachtig ogende diffuser en ventilatieopeningen. Daarnaast hebben de mistlampen voor en achter ook een andere, meer sportieve vormgeving gekregen. Ook de lichtmetalen 18-inch wielen en de achterspoiler dragen bij aan het sportieve uiterlijk. De Veloster Turbo is 30mm langer en 15mm breder als zijn ongeblazen broertje.

Nieuw akoestisch pakket
Hyundai schrijft dat “ondanks het dynamische karakter en de toegenomen sportiviteit van de Veloster Turbo, ze gezorgd hebben voor een kalme en ontspannen omgeving voor de inzittende. Het nieuwe akoestische pakket omvat daartoe materialen als luchtdoorlatend tapijt, geluidsabsorberende lagen in de motorruimte en extra demping om vibraties en externe geluiden te isoleren.”
Wij hopen niet dat dit ten koste gaat van de sportieve beleving en zich te veel richt op comfort (geluidsarm interieur).

De nieuwe krachtbron
Door zaken als directe brandstofinjectie, een luchtgeregelde intercooler en de twin-scroll turbocompressor heeft de Veloster Turbo een maximumvermogen van 137 kW (186 pk) en 270 Nm aan trekkracht. Hierdoor accelereert de Veloster Turbo van 0-100 km/u in 8,1 seconden (handgeschakeld 8,4 sec.) en bedraagt de topsnelheid 214 km/u.

Vijf sterren Euro NCAP-crashtest
Op het gebied van veiligheid kunnen de inzittenden van de Veloster Turbo rekenen op een totaalpakket aan actieve en passieve veiligheidstechnieken, met onder meer zes airbags, ABS, tractiecontrole (TCS), Brake Assist en Hill-start Assist Control. De Veloster Turbo behaalde hiermee de maximale score van vijf sterren in de Euro NCAP-crashtest.

{gallery}galleries/artikelen/2012/2012-03-05/Hyundai_Veloster_Turbo_2012{/gallery}

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.