Yellow fever; Novitec Rosso Ferrari 458 Spider

Dit is zeker geen zacht eitje, maar de Novitec Rosso Ferrari 458 Spider. Dat hij geel is zien we allemaal, maar dat hij super licht is en 609 pk heeft, dat schuilt er onder deze gele harde schaal van aluminium en carbon.

Onder deze gele schaal liggen unieke super lichte 21-inch wielen aan de voorkant en 22-inch exemplaren achter. Deze wielen met vijf dubbele spaken wegen slechts 9,9 en 13,5 kilo, wat deze velgen een van de lichtste van zijn soort in deze maten maakt. De populaire driedelige Novitec Rosso NF3 wielen met een diameter van 20, 21 en 22 inch blijven overigen als optie leverbaar.

Andere vering
Die velgen in combinatie met een uitgekiend nieuw veersysteem met hydraulische lift-hoogteverstelling zorgen voor een funcky – en zoals hun beweren, nog dynamischere rijbeleving -. Door één druk op de knop wordt de voorkant van de auto met 40 mm verlaagd aan de voorkant, zodat stoepranden en drempels niet langer een zo hoog obstakel zijn, waarmee je al dat carbon kunt beschadigen. Met een tweede druk op de knop of bij 80 km/h reist de voorkant weer omhoog naar zijn oorspronkelijke hoogte. Daarnaast kun je met deze Novitec Rosso sportvering de rijhoogte verlagen met ongeveer 35 mm, wat hem nog strakker op de weg legt. En om er voor te zorgen dat hij dan ook stabiel blijft, met dat hoge vermogen en toegenomen stijfheid, hebben ze een paar Novitec Rosso sport stabilisatoren gemonteerd.

Heel veel carbon toegevoegd
Carbon fiber is niet alleen de top keuze in de Formule 1 of op zeer exclusieve super- en hypercars, nee het is ook een van meest toegevoegde dingen aan het originele ontwerp van Ferrari. Het nieuwe aerodynamische pakket van Novitec Rosso is speciaal voor dit model in de windtunnel van de Universiteit van Stuttgart ontworpen. 

De standaard voorbumper wordt opgewaardeerd met een tweedelige voorspoiler en side flaps om er voor te zorgen dat de voorkant zo dicht als mogelijk bij het asfalt blijft hangen. Om het geheel aan de voorkant er nog extra mooi uit te laten zien zijn ook de voorste luchtinlaten en ventilatieroosters in deze bumper van dit materiaal gemaakt.

Aan de zijkant zijn de buitenspiegelkappen van dit materiaal gemaakt, als ook de onderste gedeeltes van de side-skirts.

Bij het zien van de achterkant valt natuurlijk meteen de driedelige uitlaat op die een carbonne afwerking heeft gekregen en zo ook de diffuser, die uit koolstof-vezel is opgetrokken en is voorzien van twee zwarte extra LED-remlichten. En ook het kleine, subtiele achterspoilertje tussen de zwarte achterlampen is van carbon.

Interieur
Dit wordt geheel naar de individuele voorkeuren van de eigenaar op maat gemaakt, zoals smaakvolle koolstofvezel accenten, zoals de randen boven de snelheidsmeter, de klimaatsensor en de shift paddles die tevens langer zijn dan hun productietegenhangers. 

Motor upgrade
Nadat je 458 Spider door Novitec Rosso onder handen is genomen produceert de motor een piekvermogen van 609 pk / 448 kW bij 9.100 tpm en een maximaal koppel van 569 Nm bij 5.400 tpm. Daarbij komt dat de gasresponse nog agressiever wordt en de het rode toerengebied iets later begint als origineel, voor verbetering van de schakkelpunten, zo zeggen zij. Na tuning heeft je auto een topsnelheid van meer dan 325 km/h.

Maar ze gaan nog iets verder dan alleen het tunen van het binnenste van de motor. Ook het uiterlijk en de sound worden getweaked voor nog meer plezier voor een nog hogere zintuigelijkere beleving. Zo worden de motorcovers van gecoate carbon covers gemaakt, die de motorruimte een lust voor het oog maken. De uitlaat bestaat om te beginnen uit twee high-performance spruitstukken, sport katalysatoren en een einddemper, vervaardigd uit inconel: een zeer lichtgewicht maar ook stress-proof materiaal. Wat ook voor Formule 1 motoren wordt gebruikt.  
Optioneel is er een einddemper met vlinderklep te bestellen, die een nog excotischere sound produceert. 

Zelf je Novitec Rosso 458 Spider samenstellen? Dat kan hier.

{gallery}galleries/artikelen/2012/2012-05-02/Novitec-Rosso-458-Spider/{/gallery}

Bron: Novitec Rosso

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.