Mazda met een 205pk sterke MX-5 GT op Goodwood

Mazda gaat aanstaand weekend met een conceptmodel, genaamd MX-5 GT, naar het ‘Goodwood Festival of Speed’. Dit potente karretje krijgt 205 pk aan boord en heel wat sportonderdelen.

 

 

Geïnspireerd door de Mazda MX-5 GT racewagen is ook dit concept voorzien van een getunede atmosferisch 2.0-liter motor. Die is gekoppeld aan de standaard handgeschakelde zesbak.

Aerodynamisch gezien krijgt de MX-5 GT heel wat carbon mee, zoals een voor- en achter splitter en een kleine spoiler op de kofferbak. Bij het zien van deze concept trok ik wel even een wenkbrauw op, want de zwarte velgen en idem dak geven hem wel een stoere look. Maar de zwarte rand van voor naar achter doen hem op een cross-over-model lijken, wat bij deze auto een foute combinatie is. Ook de originele uitlaat moest er aan geloven, deze is vervangen door een gecentreerd model om de luchtstroom onder de auto te verbeteren. Het onderstel krijgt ook een sportieve kuur door de montage van instelbare schroefveren.

Binnenin krijgt het concept lichte Recaro sportstoelen, als ook heel wat carbon rondom het instrumentarium. 

Het Goodwood Festival of Speed zal door Mazda gebruikt gaan worden om de interesse in dit concept te peilen. Om het vermogenspotentieel van deze concept te laten zien zullen ze de GT het legendarische ‘hill circuit’ omhoog sturen.  

Mazda’s meest recente MX-5 concept, genaamd ‘Mazda MX-5 Yusho concept’, was op de Leipzig Motor Show in juni en had zelfs 244 pk door een supercharger. Volgens het merk was deze concept in staat om een top van 250 km/h te behalen. Het bleef echter bij de concept.

 

Mazda MX-5 GT Concept
{gallery}galleries/merken/Mazda/Mazda-MX-5-GT-Concept/{/gallery}

Mazda MX-5 GT Racewagen
{gallery}galleries/merken/Mazda/Mazda-MX-5-GT-Racer/{/gallery}

Bron: Autocar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.