Hoe verkoop ik het beste mijn auto

U kunt uw auto op verschillende manieren verkopen, maar wat zijn deze manieren dan? En nog veel belangrijker: wat zijn de voor- en nadelen van deze manieren?

Particulier
Het particulier verkopen van uw auto houdt in dat u deze zelf, zonder tussenpersoon, aan een nieuwe koper verkoopt. Dit betekent dus ook dat u zelf de prijs moet gaan bepalen, zelf moet gaan adverteren en contact krijgt met de potentiële koper. Zoals u al wel zult begrijpen, gaat in deze vorm veel tijd zitten. Een groot voordeel aan deze vorm van verkoop is dat, wanneer u het goed en handig aanpakt, dit ook het meeste geld kan opleveren. U bent namelijk niets kwijt aan eventuele dealers, handelaren en tussenpersonen.

Inruilen tegen een nieuwe
Wanneer u zelf een nieuwe auto wilt gaan kopen, maar eerst uw oude auto wilt verkopen, is het een aanrader om een deal te sluiten met degene waar u de nieuwe auto aanschaft, mits dit een dealer of garagist is natuurlijk. Wanneer u hier namelijk een nieuwe auto aanschaft, kunt u voor de oude een aardige inruilprijs terugvragen. Een unieke win-win situatie dus. Het nadeel hiervan is dat het u minder geld zou kunnen opleveren, dan wanneer u deze (zelf) verkoopt. Maar aan de andere kant bent u dan wel meteen van uw oude auto af en kunt u direct gaan rondrijden in uw nieuwe bolide.

Met de hulp van een autodealer
Een autodealer is een professional op het gebied van auto’s, dus ook met betrekking tot het verkopen ervan. Wanneer u hier zelf totaal geen kaas van gegeten heeft, is het dus slim om hiervoor een ervaren dealer in te schakelen. Deze neemt u namelijk de hele verkoop uit handen, voor een maandelijkse vergoeding vanuit uw kant, zonder dat u er zelf tijd in moet steken. Een nadeel kan dan wel zijn, dat wanneer de auto maar niet verkocht wordt, het nog steeds geld blijft kosten, ondanks dat deze fysiek niet meer in uw bezit is. Maar wanneer u afspraken maakt over de plaats in de showroom en een continu vermelding, zal ook dit wel loslopen.

Zoals u ziet, is het grotendeels tijd- en geldafhankelijk voor welke manier u kunt en/of moet kiezen voor de verkoop van uw huidige auto. En iedere manier heeft zo zijn voor- en nadelen, weeg dit voor uzelf dus goed tegen elkaar af, alvorens u de juiste beslissing neemt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.