Officieel; Lamborghini Aventador LP 700-4 Roadster

Maak kennis met Lamborghini’s nieuwe kunstwerk, de Lamborghini Aventador LP 700-4 Roadster. Van de coupévariant zijn er, sinds de zomer van 2011, al 1.300 exemplaren gebouwd. De roadster treed in deze (voor Lamborghini) grote voetstappen…en hoe!

 

 

De Aventador LP 700-4 Roadster kan meteen herkend worden door zijn bijzonder dak- en motorkapgedeelte. Die de reeds bestaande lijnen verlengd met nieuwe geometrische lijnen van het afneembare dak, tot motorkap. Een succesvol design zoals dat van de coupé gespaard laten nadat je het dak eraf hebt gehaald, met de aerodynamische capaciteiten van de coupé, is niet simpel. Daar komt veel teken- en rekenwerk bij kijken.

Topless
Mooi zijn komt soms met een prijs en ongemakken die je voor de operatie niet had. Bij de voorganger van de Aventador Roadster, de Murcielago LP640 Roadster, had je haast een handleiding nodig, zoals Richard Hammond van Top Gear, het ontbreken daar van zo mooi presenteerde (4:21min.).

Lamborghini weet het daksysteem van de Aventador Roadster mooi te beschrijven, maar noemt enkel de voordelen:
“twee dakdelen die compleet van carbon zijn gemaakt, gebruik makend van technologieën als RTM en Forged Composite. Deze garanderen maximale aesthetische prestatie en stijfheid, terwijl het geheel zeer licht is, want het weegt minder dan 6 kilogram… In slechts een paar seconden kan de Aventador LP 700-4 Roadster bewondert worden als een luxueuze schoonheid.”

Hoe sexy deze roadster er ook uit mag zien en hoe lovend Lamborghini ook schrijft over het kleine daksysteem, het blijven twee losse carbon delen, die je met de hand moet monteren en demonteren. Niet echt van deze tijd, om de al kritische potentiële klant op te zadelen met een keuze om in te leveren op gebruikersgemak ten opzichte van een andere soortgelijke open supercars. Zo schrijven ze erg mooi dat de klus in slechts een paar seconden is geklaard, waarmee ze waarschijnlijk enkel verwijzen naar het erin of er uit klikken van de dakdelen. Hieronder een demonstratie welke handelingen je moet verrichten om het dak te monteren:
{youtube}EvDnm0BhsqQ{/youtube}

Wil je het winderig en luid of windstil?
Lamborghini biedt je deze keuzemogelijkheid bij de Aventador LP 700-4 Roadster. Net als de coupé heeft deze roadster een niet te openen of demonteren achterruitje. Daarnaast heb je de mogelijkheid om een windscherm te gebruiken, wat je evenals het dak zelf moet monteren en ook op kunt bergen in het bagagecompartiment. Of er dan nog bagage bij past voorin is de vraag, maar ach, daar koop je een exoot als deze niet voor toch? Om ook bagageruimte te hebben.

Design
Ze hebben het wederom voor elkaar gekregen om ook deze Roadster zo laag te laten, dat hij eruit ziet als een hoekige raket, die je gigantisch hard over het wegdek kunt laten suizen. Dankzij het zwarte dak, zwarte A-stijlen, zwarte anti-rollbar gedeelte (wat achter het dak zit) en de zeer lage daklijn.

Bij de eerste aanblik van de exotische roadster viel je de bijzonder motorkap (achteraan) natuurlijk meteen op. hij springt niet alleen meteen in het oog, maar is ook nog eens prachtig vormgegeven en zijn vorm volgt ook nog eens perfect zijn functie. En niet alleen de aerodynamische functie. De zeshoekige ramen hebben ook de functie om de motor te koelen, (regen)water in juiste banen af te voeren en natuurlijk om de prachtige V12 tentoon te stellen aan zijn publiek. 

Interieur & velgen
Zelfs het interieur heeft een nieuwe look gekregen. Er wordt gebruik gemaakt van een nieuw soort leren bekleding, genaamd Sabbia Nefertem, wat het uitmuntende handgemaakte vakmanschap extra benadrukt door zijn hoge kwalitatieve uitstraling. Deze zandkleur is volgens Lamborghini de uitstekende keuze in combinatie met deze Azzuro Thetis lakkleur.  

De Aventador LP 700-4 Roadster staat op een nieuw setje licht gewicht alumimium Dione velgen, die het totaalgewicht van de auto verminderen met 10 kilogram, vergeleken met de coupévariant.

 

Lakkleuren
De lakkleur op dit demomodel is teven een nieuwe kleur, zoals eerder genoemd: Azzuro Thetis. Zoals te zien is het een hele lichte metallic blauwe kleur, waarvan de kleur anders lijkt te zijn bij verschillende hoeken van lichtinval. Deze kleur verwijst naar de beeldschone 1968 Miura Roadster en laat de lijnen van de Aventador LP 700-4 Roadster extra scherp lijken.   

Motor & prijs
We zullen de cijfers van de Aventador nog een keer noemen. Er ligt een zware en grote 6.5-liter V12 onder de motorkap van Italiaanse stier uit Sant’ Agata Bolognese, die 700 pk levert. Hier aan is een ISR 7 traps automaat gekoppeld. Mede daardoor sprint ook deze Aventador roadster in slechts 3 seconden van stilstand naar de 100 km/h en kan hij een topsnelheid van 350 km/h bereiken.

Om een beetje aan het milieu, maar voornamelijk aan de portomonee van de gebruiker te denken heeft Lamborghini de V12 voorzien van een start-stop-systeem en ‘cilinderuitschakeling’, waar bij deellast de motor maar op 6 cilinders loopt. Waarin ze vooroplopen in de supercar wereld.
{gallery}galleries/merken/Lamborghini/2013-Lamborghini-Aventador-LP700-4-Roadster/{/gallery}

 

     

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.